Nynkek Berichten

23 september 2021 / DIY

Wil je zelf een houten sieradenstand maken voor je kettingen? Dan is dit de DIY voor jou! Ik maakte goedkoop een stand voor mijn zelfgemaakte kettingen.

Nieuwe hobby: 3D Printen

Sinds eind 2020 heb ik een nieuwe hobby: 3D-printen! Dit is echt een hele toffe skill om te hebben, want er gaat een nieuwe wereld aan mogelijkheden open wat er allemaal te maken is. En die skill kwam hierbij ook weer goed van pas.

26 januari 2021 / DIY

Er zijn verschillende toffe dingen die je met een oude of zelfs kapotte monitor (met LCD-scherm) kan doen. Er zitten verschillende toffe onderdelen in die zonde zijn om weg te gooien. Dus sta je op het punt om je kapotte of oude monitor weg te doen? Lees dan eerst dit artikel!

4 december 2020 / Overige

Ik schreef gister over mijn favoriete zelfgemaakte mondkapje, waarbij mijn bril bijna niet beslaat. Een belangrijk onderdeel van het goed werken van het mondkapje, is dat hij goed aansluit om je hoofd. En daarvoor is het belangrijk dat je het patroon aanpast naar jouw gezicht. Ik deel hier hoe je zelf een patroon tekent op een a4tje. Daarna kun jij hem zelf aanpassen naar jouw afmetingen!

3 december 2020 / DIY

Als brildrager weet ik hoe vervelend het is als je bril beslaat wanneer je een mondkapje op hebt. Ik merkte dat wanneer m’n mondkapje goed afsloot bij mijn neus, dat de bril minder besloeg. Dat is ook de conclusie van de best werkende tips die ik online vond. Om het mondmasker goed te laten aansluiten, is een ijzeren neusbeugel essentieel! Ik bleef nieuwe naaipatronen proberen die het beslaan potentieel tegen konden gaan. Zo kwam ik uit bij dit snavel-patroon waarbij m’n bril niet meer beslaat!

14 augustus 2020 / DIY

Omdat er dit jaar geen festivals georganiseerd konden worden, besloten we ons eigen kleine festivalletje te maken. (Eigenlijk noem je dat gewoon kamperen, op 1,5m afstand). Om toch een beetje een festival-gevoel te krijgen maakte kampeergenoot M. een programmaboekje en ik festivalbandjes. Mijn vriend zorgde elke dag voor verse koffie, als koffietentje en F. zorgde voor de bonte avond. Het idee was ook dat we een silent disco zouden houden, dus we namen onze eigen koptelefoons mee, die we dan op dezelfde playlist zouden aansluiten. Helaas regende het die avond, dus lagen we al vroeg in onze eigen tenten te lezen. Ook wel fijn, haha.

Hoe ik de festivalbandjes maakte heb ik vastgelegd, samen met de leermomenten. Zodat jij ze nóg beter kunt maken.

13 augustus 2020 / Recepten

Heel simpel en superlekker recept. Zo een die we maken wanneer we geen zin hebben om te koken maar nog wel wat ~normaals~ willen eten. Als je wat meer tijd hebt kun je de pesto zelf maken.

Zelf pesto maken

Doe 40 gram verse basilicumblaadjes, sap van een halve citroen, 2 in stukken gesneden teentjes knoflook, 50 gram geraspte parmezaanse kaas, 30 gram geroosterde pijnboompitten en 1 el extra virgin olijfolie in de blender/keukenmachine of staafmixer. En mix het tot een geheel. Doe er nog zout en peper en 1el olijfolie bij en roer het door.

18 mei 2020 / Overige

Voordat de mondkapjes verplicht werden in het OV (vanwege tante Corona) was ik al bezig met het ‘perfecte’ mondkapje op maat te naaien. Ik heb veel onderzoeken gelezen over de werking van verschillende materialen en gelezen wat er voor zorgt dat een mondkapje wel of niet goed werkt. Na drie patronen te hebben geprobeerd ben ik eindelijk uitgekomen bij het -voor mij- perfect aansluitende mondkapje!

Benieuwd welk patroon ik gebruik, welke stoffen en waarom die? Lees dan snel verder!

2 januari 2020 / Recepten

Nadat we dit recept voor het eerst hadden gemaakt, was ik er nog drie dagen van aan het nagenieten. Zo lekker vond ik het! Nu we het nog twee keer vaker hebben gemaakt vind ik het nog steeds heel lekker, maar niet meer zo bijzonder als de eerste keer. Ik denk omdat ik er nu veel meer van verwacht, haha.

Wat het gerecht zo lekker maakt is de manier waarop de tofu wordt bereid. De maizena maakt de tofu lekker knapperig aan de buitenkant, maar zacht aan de binnenkant. En de shiitake met de saus is ook een geweldige combinatie. Gewoon een echt goed uitgedacht recept wat ik graag met je deel.

16 december 2019 / Website
29 oktober 2019 / Hotspot

Voor de boekpresentatie van Nele gingen Pim, m’n moeder en ik drie dagen naar Gent. Ik houd van redenen om naar een andere stad te gaan en dan een paar dagen mee te pikken. Zo’n 8 jaar geleden waren Pim en ik al eens een weekendje naar Gent geweest, maar ik had er weinig van onthouden. In mijn hoofd verwarde ik het met Antwerpen en Brussel. De Gent van nu vond ik erg leuk! De vele koffietentjes en koffiebranders, de oude gebouwen en het lekkere bier. Ook hoorde ik dat het een vegetatiër-hemel moest zijn (al viel me dat op Happy Cow nog best tegen).

Hieronder lees je welke plekken je zeker ook eens kan bezoeken en dat je zeker een boottochtje moet maken!

7 oktober 2019 / Ik maakte een
13 mei 2019 / DIY

Heb je zin om iedereen voor de gek te houden en te doen alsof je een blouse draagt, maar eigenlijk alleen een kraag aan hebt? Dan is dit de perfecte DIY voor jou. Het is een heel simpel project waar je alleen een oude blouse (met een mooie kraag) voor nodig hebt en wat elastiek. Ik vind een mannenblouse hiervoor het fijnst, omdat die een harde kraag hebben en knoopjes die helemaal tot bovenaan dicht gaan.

12 maart 2019 / Duurzaam

Het is deze week Nationale Week Zonder Vlees. En daarom deel ik graag mijn favoriete restaurants in Utrecht waar je heel goed vegetarisch kunt eten. Heb jij nog tips? Deel ze in de comments, want ik ben altijd op zoek naar nieuwe plekken!

Waarom een week zonder vlees? Wanneer je als volwassene een week geen vlees eet, bespaar je 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Lees op weekzondervlees.nl meer over hoe dit berekend is. 

11 januari 2019 / DIY

Voor Cupkiezer wilde ik kleurrijke productfoto’s maken. Met een zelfgemaakte lightbox kom je al een heel eind, maar ik wilde een grotere werkplek. Zodat ik verschillende dingen kon uitproberen. Daarom bouwde ik Pims bureau om tot een kleurrijke productfotografie-studio.

In deze blogpost laat ik niet alleen mijn resultaten zien. Ik leg uit hoe ik de foto’s maakte met behind the scenes-foto’s. Ik deel wat ik ervan geleerd heb en welke video’s je echt moet kijken.

19 juli 2018 / Persoonlijk

Dit is iets wat je via via moet horen, want hoe kom je er anders achter? Er wordt ook te weinig over schurende bovenbenen gepraat, volgens mij. Maar bovenbenen, die tegen elkaar komen als je loopt, zorgen voor wondjes. Al helemaal als het zo warm is als nu, en je gaat zweten. Maar daar is een simpele oplossing voor! Twee zelfs.