Favoriete vegetariër-vriendelijke restaurants in Utrecht

Het is deze week Nationale Week Zonder Vlees. En daarom deel ik graag mijn favoriete restaurants in Utrecht waar je heel goed vegetarisch kunt eten. Heb jij nog tips? Deel ze in de comments, want ik ben altijd op zoek naar nieuwe plekken!

Waarom een week zonder vlees? Wanneer je als volwassene een week geen vlees eet, bespaar je 130 liter water, 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Lees op weekzondervlees.nl meer over hoe dit berekend is. 

De week zonder vlees is 11 t/m 17 maart, maar je kan natuurlijk altijd een week zonder vlees voor jezelf inlassen. Warning: Zo begon Pim ook, jaren geleden. En nu is hij nog steeds vegetariër omdat het een stuk makkelijker is dan je misschien denkt.


Broei

Broei

Broei is een hele fijne plek. Erg ruim en met een open keuken. Alles op de kaart is vegetarisch en er zijn veel vegan opties. De kaart verandert wel vaak en de vorige kaar beviel ons niet zo goed, maar de kaarten daarvoor wel. De plek is ook leuk voor ontbijt en lunch, als werkplek of om bordspelletjes te spelen.

http://broei-utrecht.com

Oosterkade 24, Utrecht, Netherlands


The streetfood club
The streetfood club

The streetfood club

Hele hippe, Instagram-waardige locatie. Met ook nog eens lekker én best betaalbaar eten! De bediening is ook nog eens snel! Je deelt verschillende gerechten met elkaar, erg gezellig. Meestal vind ik de muziek te luid om goede gesprekken te kunnen voeren. Maar ik ben ook al de 30 gepasseerd. ;) Ze hebben erg lekkere cocktails. 
Vanaf 6 personen kan je reserveren en dat is wel aan te raden, want het lijkt altijd druk. Ze hebben vegetarische en vegan opties.

https://thestreetfoodclub.nl/nl/

Janskerhof 9, Utrecht


Anan Saigon Streetfood
Anan Saigon Streetfood

Anan Saigon Streetfood

Ook een mooie locatie en lekker eten! Ook hier deel je gerechten samen. Het is altijd vol, dus reserveer van te voren! Je hebt verschillende hoeken die het restaurant op de bruisende straten en markten van Vietnam laten lijken. Neem vooral de summer rolls (met rijstpapier) die je zelf nog mag rollen. Vegetarische en vegan opties beschikbaar.

Voorstraat 23, Utrecht

https://restaurantanan.nl


The Green house

The Green house

Volgens mij heel erg onbekend maar het eten is echt altijd superlekker met veel smaak. Het is op loopafstand van station Utrecht Centraal, dus perfect op met mensen af te spreken die niet uit Utrecht komen. Het eten is altijd snel op tafel. Bij het bouwen van het gebouw werd zo veel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte materialen. Zo komt de glazen gevelbekleding van de voormalige naastgelegen Knoopkazerne. Vraag een werknemer maar eens naar het verhaal. Ze hebben een kruiden-moestuin boven, waar je doorheen mag lopen en veel vegetarische opties.

https://www.thegreenhouserestaurant.nl

Croeselaan 16, 3521 CA Utrecht

Tip: Geniet in de week van 11 t/m 17 maart van een speciaal vegetarisch 3-gangen diner voor €25,-


SLA

Salades klinken wat “saai” als avondeten, maar deze zijn dat absoluut niet! Het zijn heerlijk vullende salades. Ook goed als je een keer geen zin hebt om te koken, maar wel gezond eten wil laten thuis bezorgen. Vegetarische en vegan opties beschikbaar. Ze zitten door het hele land, niet alleen in Utrecht.

https://ilovesla.com

Voorstraat 52, 3512 AR, Utrecht
Catharijne Esplanade 45, 3511 WK, Utrecht


Namaskar

Het beste Indiaas restaurant in Utrecht, als je het mij vraagt. Vooral de pittige curry’s en de paneer-gerechten. Veel vegetarische opties beschikbaar. En ook lekker om thuis te bezorgen, al is dat niet even lekker als daar eten. 

https://www.namaskar-utrecht.nl

Vredenburg 38, 3511BD Utrecht


Gys

Gys heeft twee locaties in Utrecht en elke filiaal kan zelf de kaart bepalen. Daarom verschillen die heel erg. De locatie op de Amsterdamsestraatweg heeft vlees, vis, vega en vegan opties. Wat het een erg fijne plek maakt om te eten met een groep met allemaal verschillende eetwensen. De filiaal op de Voorstraat heeft alleen vegetarische en vegan gerechten op de kaart.
De locaties zijn beide erg mooi en het eten is prima en betaalbaar.

Voorstraat 77, Utrecht, Netherlands 
Amsterdamsestraatweg 113

https://gysutrecht.nl


Rammenas vegetarisch eten UTRECHT

Rammenas

Ze zaten eerst bij de Vechtclub XL, waar Pim zijn werkplek heeft. Waardoor we er regelmatig aten. Maar nu zitten ze helaas alleen nog bij dB’s. Ze staan ook vaak op festivals gelukkig. Want ik mis hun vegan burgers! Echt een superaanrader. Alles is plantaardig.

CAB-Rondom 100, Utrecht, Netherlands

http://www.rammenas.nl


Pizza bij pizzeria Da Portare Via

Pizza bij pizzeria Da Portare Via

Het Twijnstraat-filiaal is onze favoriet. Het is een kleine plek maar je kunt er boven en beneden zitten. Als je boven zit kun je in de keuken meekijken hoe je pizza wordt gemaakt en wordt gebakken in de oven. Ik lees net dat ze zijn samengegaan met De Pizzabakkers. Geen idee of ze dan dezelfde pizza’s blijven maken. Ik zet het op mijn to do list om te proberen 😋.

https://www.depizzabakkers.nl/twijnstraat/

Twijnstraat 65, Utrecht


 

Ben je op zoek naar vegetarische of veganistische restaurants in jouw stad maar weet je ze niet te vinden? Kijk dan op de site HappyCow. Daar kun je ook filteren van “vegetarische opties” tot “geheel vegan”. Dit is mijn go to-site als ik in een andere stad wil eten. Want er is niks zo erg als met honger door een stad lopen die je niet kent. En al helemaal niet rond etenstijd als alles al vol lijkt te zitten. 

Wat zijn jouw favoriete vegetarische restaurants? 

Follow

2 Reacties

 1. 18 maart 2019
  Antwoord

  Utrecht blijkt ook nog eens dé fietstad bij uitstek!!!
  Ik hou dat blogje om eens een dagje Utrecht te beleven :D

  • Nynke
   25 maart 2019
   Antwoord

   Haha ja, met een auto wil je echt de binnenstad niet eens in. Plus het is verboden met een oude auto, dus fietsen, lopen of het met het ov is veel handiger :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*