Een paar dagen in Gent in de herfst

Voor de boekpresentatie van Nele gingen Pim, m’n moeder en ik drie dagen naar Gent. Ik houd van redenen om naar een andere stad te gaan en dan een paar dagen mee te pikken. Zo’n 8 jaar geleden waren Pim en ik al eens een weekendje naar Gent geweest, maar ik had er weinig van onthouden. In mijn hoofd verwarde ik het met Antwerpen en Brussel. De Gent van nu vond ik erg leuk! De vele koffietentjes en koffiebranders, de oude gebouwen en het lekkere bier. Ook hoorde ik dat het een vegetatiër-hemel moest zijn (al viel me dat op Happy Cow nog best tegen).

Hieronder lees je welke plekken je zeker ook eens kan bezoeken en dat je zeker een boottochtje moet maken!

Menufactory
Menufactory

Vegetarisch eten in Gent

Ik gebruik altijd de site en app van Happy Cow om leuke vegetarische luncheplekken en restaurants te vinden. Maar volgens mij hebben de meeste plekken wel vega opties op de kaart staan.

Avondeten:

  • Greenway (Plantaardig) – Plantaardig voor mensen die van vlees houden. Het is een beetje een fast food restaurant maar erg goed eten!

Lunch

  • Fitchen – Fit + kitchen. Het is niet mijn soort plek (er staat per maaltijd bij hoeveel caloriën erin zitten) maar wel erg lekker eten met veel groenten.
  • Menufactory – Creative winkel en bar/koffietentje/luncheplek in een. Erg fijne creatieve sfeer en aardig personeel! Wij hebben hier met de lunch kaart avond gegeten, wat ook prima te doen was!

Filterkoffie in Gent

Koffiebranderij Vandekerckhove
Koffiebranderij Vandekerckhove

Deze koffietentjes zijn allemaal door koffiesnob Pim goedgekeurd:

  • Peaberry Coffeebar – klein plekje met leuke sfeer
  • Wander – fijn ruim, mooie tafels, uitgebreide lunch maar wel veel nadruk op vlees en vis.
  • Koffiebranderij Vandekerckhove – Fijne plek waar je uit tientallen soorten koffiebonen kan kiezen als je een filterkoffie bestelt. En waar je ook thee kunt kopen.

Attracties in Gent

Bootje varen!

Er zijn veel verschillende bedrijven die dit doen. Bij de Grasbrug kun je kaartjes kopen.

Ik zag ook dat bewoners klaagden met spandoeken over het geluid van alle bootjes… maar toch is het wel erg leuk! Als er een met een koptelefoon is en elektrisch vaart zou het echt de beste oplossing zijn.

Rondlopen

De binnenstand is best klein, dus je kan alles lopen. Erg leuk om zo de stad en de mooie oude gebouwen te zien. Ga sowieso naar de Grasbrug.

Kerken bezoeken

Er zijn heel veel kerken (46!) te vinden in Gent. Leuk om van buiten te zien, maar ook mooi om van binnen te zien! De monumentale kerken zijn: Sint-Baafskathedraal, de Sint-Niklaas-, Sint-Michiels-, Sint-Jacobs- en Onze-Lieve-Vrouw-Sint-Pieterskerk.

Conclusie

Gent is leuk voor een paar dagen als je van bier, kerken, studenten, lekker eten en water houdt.


Heb jij nog tips voor Gent?

Follow

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*