Heel simpel en superlekker recept. Zo een die we maken wanneer we geen zin hebben om te koken maar nog wel wat ~normaals~ willen eten. Als je wat meer tijd hebt kun je de pesto zelf maken.
Zelf pesto maken
Doe 40 gram verse basilicumblaadjes, sap van een halve citroen, 2 in stukken gesneden teentjes knoflook, 50 gram geraspte parmezaanse kaas, 30 gram geroosterde pijnboompitten en 1 el extra virgin olijfolie in de blender/keukenmachine of staafmixer. En mix het tot een geheel. Doe er nog zout en peper en 1el olijfolie bij en roer het door.
Pestopasta met broccoli
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 200 gram pasta bijv Tagliatelle
- 1 grote Broccoli
- 1 paprika rood of geel, wat je lekker vindt
- 1 bol mozzarella biologisch
- 1 potje pesto 90 gram
- 1 handje pijnboompitten
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructie. Snijd de broccoli in roosjes en kook die 6 minuten tot hij gaar is.
- Snijd de paprika en mozzarella in stukken. Niet te klein.
- Voeg de pasta, broccoli, paprika en mozzarella bij elkaar in een grote schaal en schep de pesto eroverheen. Roer alles goed door elkaar heen.
- Bak de pijnboompitten heel kort op hoog vuur (zonder olie) tot ze een beetje bruin worden en server ze over je pestopasta.
- Eet smakelijk!
Je kunt de pesto-pasta met allemaal groente en pasta variëren.
Wees de eerste om te reageren