Pestopasta met broccoli

Heel simpel en superlekker recept. Zo een die we maken wanneer we geen zin hebben om te koken maar nog wel wat ~normaals~ willen eten. Als je wat meer tijd hebt kun je de pesto zelf maken.

Zelf pesto maken

Doe 40 gram verse basilicumblaadjes, sap van een halve citroen, 2 in stukken gesneden teentjes knoflook, 50 gram geraspte parmezaanse kaas, 30 gram geroosterde pijnboompitten en 1 el extra virgin olijfolie in de blender/keukenmachine of staafmixer. En mix het tot een geheel. Doe er nog zout en peper en 1el olijfolie bij en roer het door.

Pestopasta met broccoli

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram pasta bijv Tagliatelle
  • 1 grote Broccoli
  • 1 paprika rood of geel, wat je lekker vindt
  • 1 bol mozzarella biologisch
  • 1 potje pesto 90 gram
  • 1 handje pijnboompitten

Instructies

  • Kook de pasta volgens de instructie. Snijd de broccoli in roosjes en kook die 6 minuten tot hij gaar is.
  • Snijd de paprika en mozzarella in stukken. Niet te klein.
  • Voeg de pasta, broccoli, paprika en mozzarella bij elkaar in een grote schaal en schep de pesto eroverheen. Roer alles goed door elkaar heen.
  • Bak de pijnboompitten heel kort op hoog vuur (zonder olie) tot ze een beetje bruin worden en server ze over je pestopasta.
  • Eet smakelijk!

Je kunt de pesto-pasta met allemaal groente en pasta variëren.

Follow

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*