DIY: inpakpapier maken – 6 tips

Cadeautjes krijgen is leuk, cadeautjes geven is nog leuker, cadeautjes inpakken is fantastisch. Je kunt heel makkelijk je eigen inpakpapier maken voor de feestdagen. Je hoeft daarvoor niet eens speciaal papier te kopen, je kunt kranten hergebruiken of printpapier gebruiken. Loop buiten rond en verzamel wat takjes en gebruik die om je cadeautje nóg leuker te maken.

Wil je wat inspiratie? Ik heb zes tips om je cadeautjes extra leuk in te pakken voor de feestdagen.

Dit bericht verscheen ook in de Gelderlander + interview!

Tip 1: Maak uniek inpakpapier

Tip 1: Je unieke inpakpapier maken

Stempel, teken en schrijf op (gekleurd) papier. Je kunt zelf een eigen stempel van een gum maken of stempels kopen. De combinatie van een krijtstift op rood papier ziet er erg kerstig uit.

Stempel, teken en schrijf op (gekleurd) papier.

Tip 2: Snijd figuren uit

Tip 2: cut out kerstboomZolang je figuur symmetrisch is kun je het maken. Denk hierbij aan kerstballen, een kerstboom, kerstman of hartje. Ik gebruik hiervoor twee a4’tjes met verschillende kleuren.
1. Teken je symmetrische figuur op het midden van het papier. Trek een streep door de helft, daar komt de vouwrand. 2. Snijd de helft open. 3. Vouw je figuur open. 4. Plak het andere papier erachter en voeg eventueel stempels toe.

Hoe snijd je een kerstboom uit papier

Tip 3: Maak een papieren strikje

zelf papieren strikje maken met deze printable

Strikjes maken alles feestelijker. Ik maakte speciaal hiervoor een gratis printbare template.
1. Download de gratis printable en print hem op (gekleurd) papier. 2. Stempel of teken een leuk patroon op je strik. 3. Knip langs de rand uit en vouw de zijkanten naar elkaar toe. 4. Vouw het tussenstuk over de strik heen als knoop en je strik is klaar! Hieronder heb ik het vouwen in stappen uitgelegd.

Als je liever een duurzaam strikje maakt kun je hem van stof maken.

Tip 3: papieren strikjes maken

Tip 4: Gebruik planten

Versier je cadeautjes met planten

Loop even door je buurt of het bos met een sterke schaar en knip mooie takjes af. Vooral naaldbomen blijven lang goed. Je kunt ook bladeren een paar dagen laten drogen in een boek en daar patroontjes op tekenen.

Versier je cadeautjes met gedroogde bladeren

Tip 5: Voeg lintjes, touwtjes of tape toe

Tip 5: lintjes, touwtjes, strikjes, washi tape

Je kunt alles gebruiken om je cadeautjes te customizen, zoals touwtjes en washi tape. Of plak hem vol met zelfgemaakte stickers.

creatief cadeautjes inpakken

Tip 6: Hergebruik oud papier

Tip 6: herbruik oud papier als inpakpapier

Heb je geen inpakpapier in huis? Recycle je oude papier! Maak ze feestelijker door erop te tekenen of te stempelen en voeg lintjes en strikjes toe. Kranten en tijdschriften zijn extra leuk want dan kun je met de tekst spelen. Markeer bijvoorbeeld de letters van de naam van de ontvanger.

nynkek-feest-inpakpapier-maken-dscf5924-161218-2


Genoeg manieren om je cadeautjes creatief in te pakken dus! Heb jij nog leuke ideeën? Laat die hieronder in de comments achter.

Follow

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*