Toes de poes is negen jaar! 🎉

Toes werd zaterdag 9 jaar, dus het leek me een goed moment om een shitload aan foto’s te delen van mooie maar vooral lieve Toes de poes.

#ToesDePoes

We zijn voor Toes gaan zorgen nadat we een oproepje op Facebook zagen. Toes kon niet goed overweg met andere katten, dus zochten ze een huisje voor haar waar ze alleen kon wonen. Pim en ik hadden het wel eens over een kat nemen gehad, maar nooit serieus. Op dat moment werkte Pim thuis en het leek hem gezellig. Zelf ben ik een hondenpersoon, ik heb nooit wat met katten gehad maar als Pim de kattenbak zou verschonen vond ik het wel prima. Ik wil ooit een hond (en een tuin en meer tijd) maar Toes heeft me van katten doen houden.

De dag dat we haar leerde kennen. Ze lag lekker te slapen op Annes bed.
De dag dat we haar leerde kennen. Ze lag lekker te slapen op Annes bed.

In het begin was ik bang voor haar, ik dacht dat katten onvoorspelbaar waren en onverwacht konden uithalen. Maar nu (ik denk dat het een half jaar duurde) kan ik haar lezen en snap ik wanneer ze gaat uithalen en hoe ver ik kan gaan. Als de oortjes naar achter gaan moet je oppassen of als ze je ineens aanstaart. Ik vond katten op elkaar lijken, maar ik kan Toes nu herkennen uit honderden andere katten op Instagram. <3
Ze heeft me heel veel geleerd over katten en ik ben echt van haar gaan houden. Duurde een jaartje, maar ik snap nu waarom mensen katten écht leuk vinden. En dat mensen ze niet hebben omdat ze geen tijd hebben om een hond uit te laten en dus maar settelen voor een kat (zoals ik).

Hieronder een fotoverslag van Toes. Alle foto’s gemaakt met mijn Fuji X-E2 <3.

Een van haar favoriete plekken bij het raam. Hele raam heeft nu neusjes-afdrukken.
Een van haar favoriete plekken bij het raam. Hele raam heeft nu neusjes-afdrukken.

Allergisch voor katten en toch een kat nemen

Nog interessant om te vermelden is dat ik allergisch ben voor katten. Toes is een blauwe rus en dus een hypo-allergene kat. Ik hoopte dat ik daar geen last van zou hebben. Nadat we haar geadopteerd hadden bleek dat ik toch ook allergisch voor haar ben. In het begin nam ik daarom elke dag een pilletje, maar ik ben daar na een tijdje mee gestopt. Dat was eerst wel vervelend maar na een paar maanden had ik bijna nergens meer last van. Ik heb ’s ochtends nog vaak een verstopte neus maar overdag merk ik er weinig van.
Daarom laat ik haar liever niet in ons bed slapen, maar soms glipt ze toch naar binnen en dan ligt ze zo lief dat ze mag blijven logeren. (Waar we meestal ’s nachts, als ze over ons gezicht loopt, spijt van krijgen.)

Wauw, heb je alle foto’s bekeken? Waren er iets meer dan ik dacht. Wist je dat je erop kan klikken, dan worden ze nog groter (behalve als je op mobiel zit)!
Heb je nog geen genoeg van Toes? Bekijk de hashtag #ToesDePoes op Instagram en dan vooral deze slowmotion-video! Pluspunt aan een kat nemen is het aantal likes! In mijn Flickr-album zitten nog meer foto’s in hoge kwaliteit voor je achtergrond. ;)

Ik ben een honden- én Toesmens (geworden). Ben jij meer een honden- of kattenmens?

Follow

2 Reacties

 1. 17 december 2016
  Antwoord

  Woow, je kat is echt zo mooi! Ik ben niet echt een kattenfan (ik stapte vanmiddag nog in kattenstront, hahaha), maar Toes ziet er echt héél schattig uit! Liefs :)

  • Nynke
   15 november 2017
   Antwoord

   Jaa schatje he!!
   &Gelukkig is Toes een binnenkat, dus in haar stront zul je niet snel stappen (mits je uit haar kattenbak blijft ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*