Lievelingsproducten waarvan ik zou willen dat ik ze eerder ontdekt had

Soms leer je dingen waarvan je denkt “Waarom wist ik dit niet eerder?” Dat je het mensen bijna kwalijk neemt dat ze je er niet over verteld hebben. Ik heb een lijstje van mijn life changing dingen opgesteld. Het jaar is bijna voorbij, dus het leek me een goede gelegenheid om terug te blikken op de producten waarvan ik zou willen dat ik ze eerder ontdekt had.

Hopelijk maken ze jouw leven ook beter, mooier, fijner en productiever.

Toes vindt ook dat je een goede bureaustoel moet kopen

Gezondheidsproducten waar ik niet zonder kan

Menstruatiecup
Ok, deze is vooral interessant voor diegene met een baarmoeder. Toen ik er voor het eerst over hoorde vond ik het vies klinken en het duurde zéker een jaar voordat ik er een (durfde) aan te schaffen. Er is niks vies aan je eigen ongesteldheid, maar je moet er wel tegen kunnen om het te zien. Ik zou nu nooit meer zonder mijn MeLuna willen. Ik kan er echt veel over typen, dus als je interesse hebt laat het zeker weten.
Wat er zo geweldig aan is, is dat ik de cup ’s ochtends tijdens het douchen in doe en ’s avonds onder de douche weer leeg. In de tussentijd heb ik nergens last van. Ik kan gewoon zwemmen en sporten, het geeft minder afval en is goedkoper (op de lange termijn)! Het was in het begin even wennen hoe ik de cup er nou in en uit kreeg, maar na één ongesteldheid ging het een stuk beter. Echt een aanrader dus!

Plastic haarborstel
Ik gebruik een nep-Tangle Teezer. Het is een kunststoffen borstel die geen pijn doet bij het borstellen en klitten er heel snel uitkamt. Voorheen nooit van gehoord, maar ik wil nu nooit meer anders.

Een ergonomische bureaustoel
Dit maakt zoveel verschil! Ik had last van RSI na een werkdag maar nu niet meer! Ik heb de Volmar van de IKEA waarbij je de armleuningen in hoogte kan verstellen. Dit had ik echt nodig, omdat armleuningen altijd te hoog zaten. Je kan echt alles aan die bureaustoel ver(s)tellen, geweldig. Ik gebruik hem in combinatie met een voetensteun en een in hoogte verstelbaar bureau.

Fuji X-E2 is de beste camera voor mij

Technologie waar ik niet zonder kan

Ereader
Voor mijn verjaardag kreeg ik de Kindle Paperwhite en het is fantastisch! Ik lees nu zoveel meer omdat ik hem altijd mee kan nemen. Hij heeft achtergrondverlichting dus ik kan in bed doorlezen zonder dat ik Pim wakker houd met mijn nachtlampje. Vooral de woordenboekfuctie gebruik ik vaak en vind ik echt een toevoeging als ik in een andere taal lees.
Ik mis alleen een afstandsbediening om de bladzijde om te slaan, zodat ik mijn hand warm onder de deken kan houden :).

Een goede camera
Het maakt foto’s voor m’n blog en dagelijkse kiekjes maken zoveel leuker. Ik heb mijn Fujifilm X-E2 nu ruim drie jaar, maar ik blijf het een van mijn beste aankopen ever vinden en door software-updates blijft hij vernieuwen. Ik zou hem iets vaker mee willen nemen dan ik doe, maar hij is toch best groot. Gelukkig neemt Pim zijn kleine, maar ook awesome Fuji X-100S altijd mee, waardoor ik dan met zijn camera foto’s kan maken.

Notitieboek als Bullet Journal gebruiken

Productiviteitstips

Toggl tracker om je werkuren te tracken
Om mijn werkzaamheden als ZZP’er bij te houden is Toggle een geweldig gratis programma. Ik gebruik hem op mijn Mac en hij heeft ook een mobiele app. Je kunt er achteraf makkelijk een overzicht mee maken. Ik track ook mijn blog- en andere online werkzaamheden, gewoon omdat ik statistieken zo interessant vind.

Bullet Journal voor een productieve dag
Zoek jij een manier om je leven te organiseren en productiever te zijn? Lees hier dan zeker meer over. Samen met Google Calender is het mijn agenda. Ik gebruik hiervoor een een lijntjes-notitieboekje wat meer een boekje vol to-do- en to-watch-lijstjes is.

SelfControl om te focussen
Heel simpel programma maar heel effectief. Je geeft een aantal websites op die je niet wilt bezoeken (zoals Facebook, Twitter, Instagram en Youtube) en selecteert een tijd. Je kunt in die tijd niet die websites bezoeken op je computer. Heel fijn als je wilt focussen maar iets te snel afgeleid bent (zoals ik). Hij is alleen voor Mac maar Windows heeft vast ook zo’n programma.

Halloumi is de beste kaas ooit

Vegetarische tips

Santen ipv kokosmelk
Wij gebruiken graag santen omdat het goedkoper is dan kokosmelk en je het veel langer kan bewaren. Kokosmelk verzuurt binnen een dag, maar als je het inkookt houd je blokken geconcentreerde kokosmelk (kokoscrème) over. Dit is Santen en is vele maanden houdbaar. Onze Albert Heijn heeft het maar het liefst koop ik het bij de Toko omdat het daar goedkoper is.

Sojabrokken als vleesvervanger
Eigenlijk is het gedroogd vegetarisch gehakt. Je kunt het superlang bewaren en het is goedkoop. Het ziet er zo uit als het klinkt, niet heel smakelijk. Maar als je ze 5 min. in bouillon kookt is het een lekkere vleesvervanger. Je vindt dit in de Toko maar ook in de biowinkel. Erg lekker in pasta’s en ovenschotels maar ik vind ze het beste in de Roti als vleesvervanger.

Halloumi
Als je dit eens gegeten hebt snap je waarom. Het is echt de beste kaas ever <3.  De kaas komt van oorsprong uit Cyprus en lijkt een beetje op een mix van feta en mozzarella en is ideaal om te verwarmen. Het smelt niet echt en wordt knapperig waardoor je het door salades kan doen. Wij kopen het bij onze grote AH.


Verder nog een website die alle hoogtepunten van 2016 bijhoudt.

Heb jij nog awesome producten waar je nu niet meer zonder kan?

Ik ben heel benieuwd, deel ze hieronder in de comments.

Follow

9 Reacties

 1. 29 december 2016
  Antwoord

  Ik kan al een paar jaar niet zonder de budgt-app (om je financiën dus bij te geven en niet meer uit te geven dan er binnenkomt, enzo), maar ga nu meteen Toggl downloaden want dat klinkt als iets wat ik kan gebruiken! Toffe post dit. En heeeee, deel je bujo eens op GEV, wist niet dat jij dat ook deed! Leuk :)

  • Nynke
   29 december 2016
   Antwoord

   Klinkt als een handige app, ga hem gelijk downloaden! Ik check elke dag mijn bankieren app om alles bij te houden maar zou het wel handiger willen doen.

   En mijn BuJo is meer een boekje met to do’s van elke dag. Het principe van één boekje voor ál je lijstjes en dat je taken (waar je niet aan toe bent gekomen) kan doorsluizen naar de volgende dag vind ik al zo awesome.
   Het is ook een soort dagboekje. Ik schrijf alles erop, zoals “was ophangen” en “lunchdate”. Ik zal eens een foto maken voor GEV, als ik een mooie pagina heb gemaakt, haha. Even iets meer m’n best doen.

  • Nynke
   29 december 2016
   Antwoord

   Dank je Luus! :D

 2. 30 december 2016
  Antwoord

  Wat een leuk overzicht 😃! Ik heb sinds een jaar inderdaad ook een ergonomische bureaustoel op m’n werk, helemaal perfect ingesteld door een fysiotherapeut die helemaal kwam kijken naar mijn houding enzo. Echt superfijn! Je apps die je noemt ken ik eigenlijk niet, maar klinken ook heel handig!

  • Nynke
   3 januari 2017
   Antwoord

   Hoi Benthe!
   Jaa, het is zo belangrijk om een goede werkplek te hebben! Je hebt maar één lichaam.
   Ben benieuwd wat je van de apps vindt :).

 3. 3 januari 2017
  Antwoord

  We hebben een aantal overlappende producten waar we niet zonder zouden kunnen! Sowieso natuurlijk mijn bulletjournal en Tangleteezer.
  Ik gebruik trouwens Simple Blocker in google Chrome, werkt hetzelfde als SelfControl. Ik ga Toggl downloaden, al hou ik momenteel alles bij in mijn bujo. Dat vind ik ook erg leuk om bij te houden!

  • Nynke
   3 januari 2017
   Antwoord

   Ah goede aanvulling, maar ik ben bang dat ik dan een andere webbrowser open om te kunnen facebooken. Ik moet mezelf echt dwingen, heb de app al van m’n telefoon gehaald, haha. Zo’n zonde van je tijd en het is helemaal niet boeiend.

   Ben benieuwd wat je van Toggl vindt! In m’n BuJo houd ik alleen to do’s en of ik wel genoeg water en niet te veel koffie drink bij. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*