Behind the scenes – productfotografie voor bloggers

Productfoto’s voor je blog maken is soms moeilijk. Maar met een beetje Photoshop en wat hulp lukt het meestal wel. Ik heb geen fotostudio (wel een kleine zelfgemaakte lightbox) en maak eigenlijk alleen foto’s met daglicht, omdat ik geen goede lampen heb.

Een stapje achteruit

Afgelopen jaar heb ik foto’s van mijn opstellingen gemaakt. De uiteindelijke foto is dan mooi, maar als je iéts uitzoomt, zie je dat de rest van de kamer een rotzooi is. Of, zoals andere katteneigenaren vast weten, loopt er net een kat door het beeld.
Bekijk hier mijn behind the scenes. Ik vind vooral de laatste zo grappig!

Zit je achter een computer? Klik op de foto om hem groter te kijken en navigeer met de pijltjes of je muis. Dat maakt de ervaring van deze fotoserie nog beter. :)

Productfotografie

Voor een mooie productfoto heb ik een egale achtergrond en een egale ondergrond nodig. Liefst nog ruimte om het onderwerp een beetje van de achtergrond af te zetten, zodat ik die lekker wazig kan maken. Al snel kwam ik erachter dat ik een goede plek hiervoor had, namelijk de hoek van mijn standing desk. Wanneer ik die hoog zet en mijn MacBook aan de kant schuif heb ik een wit bureau als ondergrond met witte muur als achtergrond. De lightbox hielp ook goed, zolang er zonlicht was, ik maar één object op de foto wilde en de foto van voren genomen moest worden.

Haha, bedankt Pim, voor het helpen. Uiteindelijk was ik niet eens tevreden met die foto maar wilde ik hem toch gebruiken door alle moeite. Blijkbaar heb ik niks van “Kill your darlings” begrepen.

Wat is de gekste opstelling die jij ooit voor een foto gemaakt hebt?

Follow

11 Reacties

 1. 5 januari 2017
  Antwoord

  Haha, wat leuk om te zien, zo’n behind-the-scenes! Echt tof, zeker omdat je zo heel veel dingen ziet die je op de foto niet meer kan spotten ;) Leuk gedaan! En ik vind die laatste foto met die lichtjes wel leuk eigenlijk, haha :) liefs!

  • Nynke
   6 januari 2017
   Antwoord

   Dank je! Ik vind de laatste foto ook wel leuk, maar ik had iets anders in gedachte dus hij was niet perfect. :)

 2. 5 januari 2017
  Antwoord

  hahaha vooral die laatste foto, écht geniaal! Als ik dit zie wil ik toch ook weer vaker product foto’s maken en er vooral meer werk in stoppen ;)

  • Nynke
   6 januari 2017
   Antwoord

   Hahaha ja he. Arme Pim.
   En zeker meer doen, is zo leuk. Ben benieuwd wat je gaat fotograferen.

 3. 5 januari 2017
  Antwoord

  Haha erg leuk om zo’n behind the scenes te zien… Bij mij lopen er ook altijd poezen in beeld.

  • Nynke
   6 januari 2017
   Antwoord

   Vaak maken ze de foto gelukkig alleen maar leuker :) Maar voor producten niet echt.

 4. 6 januari 2017
  Antwoord

  Hihi, zo herkenbaar dit, dat er echt van alles rond de foto staat wat je dan niet ziet op de foto :) Echt leuk om die behind the scenes foto’s eens te zien!

  • Nynke
   6 januari 2017
   Antwoord

   Haha, ja he. Soms haal ik het maar met Photoshop weg, omdat ik geen zin heb om op te ruimen. :b

 5. 13 februari 2017
  Antwoord

  Wat super leuk en leerzaam om te zien! Ik ben er zelf ook altijd mee aan het stoeien, zeker als er geen daglicht is. Weer wat nieuwe ideeën opgedaan en moet ook maar eens meer aan de photoshop. Leuk!

  • Nynke
   13 februari 2017
   Antwoord

   Bedankt Siroon! Ben benieuwd naar je foto’s en evt tips :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*