Een jaar bloggen: mijn tips en tricks

12 november 2015 publiceerde ik mijn eerste echte blog. Een DIY om zelf kaarsen te maken. Ik had verder geen plan, alleen een website die ik nooit gebruikte. Ik vond het vooral leuk om foto’s te maken en besloot om elke donderdag een blog te publiceren. Dit was een hele fijne beslissing en ik kan het iedereen aanraden die begint met bloggen!

In deze blogpost deel ik wat mijn meest gelezen berichten zijn en hoeveel bezoekers ik nou per maand krijg. Ook deel ik tips hoe je geld kan verdienen met bloggen! Lees maar snel verder.

Maak een blogplanning

Blogtips

Tip 1: Maak een blog-schema.
Ik koos ervoor om elke donderdag een blog te plaatsen. Maar het kan ook vaker, of minder vaak. Wat jij denkt dat haalbaar (en leuk) is. Het geeft je een deadline, een extra schop onder je kont om wat te schrijven. Markting-wise is het ook heel handig. Je bezoekers weten waar ze aan toe zijn en je houdt een een fijne blogflow. Je hebt elke week nieuwe dingen om te posten op je social media, maar je overspoelt je volgers niet.
Werk wanneer je inspiratie hebt vooruit, zo heb je al blogs voor wanneer je het druk hebt.

Tip 2: Houd een lijstje bij met blogidee√ęn. Ook als je denkt ze niet te vergeten, gelijk opschrijven!¬†Ik doe dit op mijn mobiel.

Tip 3: Gebruik Adobe Lightroom om je foto’s te sorteren en voorzie alle foto’s van goede tags!

Ik maak heel veel foto’s voor mijn blog, waar ik er maar een paar van gebruik.¬†Die sorteer ik in¬†Adobe Lightroom. Daarbij merkte ik al snel dat het handig is als je foto’s goede tags geeft zodat je ze later terug kan vinden. Lightroom is ook fijn om foto’s te bewerken. En je kunt meerdere foto’s per keer verkleinen en er automatisch een watermerk overheen zetten.

Social media tips

 • Heb je nog niet veel volgers? Blijf dan (ook) je berichten op je persoonlijke Facebookpagina delen. Zet ze wel op openbaar en stel in dat ook mensen die je niet kent je berichten kunnen liken en mogen reageren op je openbare berichten.
 • Gebruik Buffer om je posts van te voren in te plannen. Mijn blogs komen elke donderdag om 06.00u online en dan slaap ik nog. Maar ik wil dan wel delen¬†op Twitter dat er een nieuwe blog online staat.

Tips om meer bezoekers te krijgen

 • Schrijf leuke berichten. Lijkt me logisch.
 • Ik lees vaak de tip dat je moet reageren op andere blogs. Ik laat zelf alleen comments achter als ik daadwerkelijk wat wil zeggen, niet voor reclame. Maar ik kan me voorstellen dat dit werkt. Ga niet overduidelijk reclame maken, dat is irritant, ik zou zo’n comment verwijderen.
 • Goede SEO: dit staat voor Zoekmachine-optimalisatie. Als je ook wordpress gebruikt raad ik¬†Yoast SEO-plugin aan. Werk met kopjes en geef je afbeeldingen een goede alt-tekst. Maar ook hier staat je content voorop, dus ik zou niet alleen voor zoekmachines gaan schrijven. Het moet ook fijn lezen.
 • Deel je blogs op social media! Lijkt me ook logisch.
 • Volg mensen in je doelgroep op social media. De meeste bezoekers (buiten Google om) heb ik via andere bloggers waar ik mee in gesprek raakte¬†op Twitter. Zo hebben ze mijn blog leren kennen en zijn ze er naar gaan linken.
 • Analyseer in Google Analytics wat het meest gelezen wordt en leer daarvan.

Mijn jaar in cijfers

Mijn meest bezochte pagina's in Analytics

Meest gelezen bericht: Zelf een stempel maken is 1.636 keer bekeken wat 10% is van mijn totale aantal pageviews. Wauw. De top 10 zie je hierboven in de afbeelding.

Aantal comments: 67 (incl. mijn reacties). Ik heb de commentmogelijkheid pas aangezet toen Veerle er in januari om vroeg omdat ik bang was dat niemand zou reageren, haha. Nu ben ik heel blij dat ik het aan heb staan want ik krijg comments van mensen die ik niet ken en dat vind ik zo cool!

Aantal bezoekers: 8.011 unieke bezoekers, 10.271 sessies

Audience Overview in Google Analytics

Hierboven zie je een grafiek van mijn maandelijkse bezoekers (nov 2015 –¬†okt 2016). De stijgende lijn vind ik zo cool om te zien. Eerst kwamen er¬†maandelijks 100 unieke bezoekers bij, nu zelfs 200 en de lijn wordt steeds steiler! Ik merk dat ik vooral meer bezoekers via Google en Pinterest krijg. April heeft¬†een piek omdat mijn blog over Peper en zoutvaatjes hervullen¬†uitkwam en blijkbaar vonden mensen die heel deelwaardig. Oktober heeft¬†een piek omdat Iris mij noemde op haar blog! (Nogmaals bedankt Iris! En hoi nieuwe bezoeker, leuk dat je dit leest!)

Via Google komen de meeste mensen door de zoekwoorden “zelf stickers printen“, “zelf stempel maken“, “etui maken” en “drogheria alimentari hervullen” op mijn blog.

Populaire recepten

Populaire vegetarische recepten op nynkek

1. Vegan kip tandoori. 2. Vegetarische Lasagne met citroen 3. Vegetarische Preitaart 4. Vegan Spring Rolls

Populaire Do It Yourself’s

Populairste DIY's op nynkek

1. Zelf stempels maken 2. Zout- en pepervaatje hervullen 3. Zelf stickers maken 4. Boxy etui naaien

Gratis plugins die ik gebruik

Google analytics tips

Zo filter je spam uit je Referral lijst

 • Last van spam in de Referrallijst?¬†Voeg een segment¬†toe met hostname jouw website. (zie bovenstaande afbeelding)
 • Gebruik Google’s Campagaign URL builder om campagnes in GA uit elkaar te houden. Ik maak een campagne per blogpost aan.

Snap je hier niks van? Ik ben van plan hier nog een uitgebreidere post over te schrijven.

Tips om geld te verdienen met bloggen

Nu natuurlijk de belangrijkste vraag. Hoe verdien je geld met bloggen? Want waarom doe je het anders? Nou, ik doe het puur omdat ik het leuk vind om dingen te delen en mooie foto’s te maken. Maar er zijn wel verschillende manieren om geld te verdienen.

 • Sluit je aan bij een partnerprogramma zoals die van bol.com of een affliate zoals Daisycon. Zo ontvang je een klein percentage (3%-8%) van het product als het gekocht wordt via jouw link.
 • Zelf verdien ik het meeste aan dat mensen via mijn blogs er achter komen wat ik doe. Zij willen mij dan inhuren om ook een website, logo of visitekaartjes voor hun te maken of hun online marketing te doen. Dus schrijf over jouw werk als je ZZP’er bent. En laat weten dat je beschikbaar bent.
 • Als je eenmaal een stabiel aantal bezoekers hebt kun je samenwerkingen aangaan met merken om reclame voor hun te maken. Hier schreef Iris een goed artikel¬†over.
 • Advertenties op je blog, bijvoorbeeld via Google Ads. Hier heb je veel bezoekers voor nodig voordat dit wat oplevert. Ik vind ze zelf erg irritant, voor mij weegt¬†de irritatie niet op tegen de kleine vergoeding.

Let erop dat als je aan een partnerprogramma of samenwerking geld verdient dat je nofollow-links op je blog gebruikt. Lees hier meer over op Blogaholic.

Maak notities


Zo, dat was een hele lijst aan informatie. Ik hoop dat je het interessant vond, ik in ieder geval wel. Leuk om zo’n jaarverslag te zien en ik kan nu al niet wachten om over een jaar hiernaar terug te kijken en te zien hoe het veranderd is. Heb jij nog tips? Deel ze dan hieronder in de comments!

Ik vind het fantastisch om mijn cijfers te analyseren en dit kan ik ook voor jou doen! Wil je dat wel? Neem dan contact met mij op.

Follow

19 Reacties

 1. 17 november 2016
  Antwoord

  Fijne post, leuk overzichtje en ik lees het echt op zijn nynkes (klinkt dat logisch?)
  En het gekke is dat deze post voor mij een reminder is om eindelijk je preitaart te gaan maken, staat al tijden op mijn lijstje haha

  • Nynke
   17 november 2016
   Antwoord

   Haha, ben benieuwd wat “op z’n Nynkes” is. Maar thnx! :)
   Zeker de preitaart maken! En dan extra veel want hij is ook koud heerlijk, dus de volgende dag als lunch.

 2. 17 november 2016
  Antwoord

  Wat een heerlijk overzicht! EN wat fijn om te zien dat de bezoekers zo groeien! Ik begrijp niet zoveel van Google Analytics dus gebruik maar Jetpack haha, maar die van mij is een stuk deprimerender ;)
  Maar goed bezig :D En wat een handig artikel! Ik ga em opslaan :) En even kijken naar een paar plugins!

  • Nynke
   17 november 2016
   Antwoord

   Google Analytics kan best overweldigend zijn, maar als je alle kopjes in het menu afgaat en goed kijkt wat je nou ziet kun je er heel veel van leren!
   Jij hebt iig een stuk meer volgers dan ik, die vind ik kostbaarder dan nieuwe bezoekers (die niet terugkeren). &Leuk dat je hem opslaat! :)

 3. Inez
  17 november 2016
  Antwoord

  Ik ben vooral verbaasd dat er zoveel mensen zoeken op: ‚Äúdrogheria alimentari hervullen‚ÄĚ???
  Lekker bezig Nynke!
  X

  • Nynke
   20 november 2016
   Antwoord

   Ja, bijzonder he, helemaal zo uitgeschreven!
   Maar ik heb de blog geschreven nadat ik precies dat zelf had Gegoogled.,Daarom heb ik “Drogheria alimentari hervullen” ook in de blog verwerkt, zodat mensen met die zoektermen het kunnen vinden. :)

 4. 17 november 2016
  Antwoord

  Super handige post, fijn dat je zo open en eerlijk alles deelt! Direct weer zin om hard met mijn eigen website aan de slag te gaan nu!

  • Nynke
   20 november 2016
   Antwoord

   Ik geloof heel erg in kennis delen. Vind het ook fijn om dit van andere blogs te lezen, dus daarom doe ik het zelf ook :)
   Leuk dat ik je motiveer! Je website ziet er echt heel mooi uit!

 5. 19 november 2016
  Antwoord

  Leuk artikel en gefeliciteerd met je blog-jaar!

  • Nynke
   20 november 2016
   Antwoord

   Bedankt Saskia!

 6. 19 november 2016
  Antwoord

  Leuk dat je blog zo gegroeid is in een jaar! Handige tips ook trouwens, Lightroom gebruik ik zelf ook enorm graag. Wel nog nooit gebruik gemaakt van tags, daar moet ik me dus eens in verdiepen ;) Liefs!

  • Nynke
   20 november 2016
   Antwoord

   Dank je, vind ik ook leuk!
   Je kan bij het importeren van foto’s al gelijk tags toevoegen, maar ook later nog.
   En dan kun je bij “alle foto’s” op tags filteren, zodat je ze weer kunt vinden. Zo vind ik bijvoorbeeld alle foto’s van m’n kat weer terug, haha. Heel handig!

 7. 19 november 2016
  Antwoord

  Wat heb je een leuke blog! Ik weet niet eens hoe ik hier ben gekomen (overal klikken haha), maar ben blij dat ik je heb gevonden. Ik ga deze wilde zaterdagavond spenderen met door je archief te bladeren ;)

  • Nynke
   20 november 2016
   Antwoord

   Hoi Claire, wat ontzettend leuk om te horen! <3
   Jij hebt ook een leuke blog, daar ga ik deze zondagmiddag eens doorheen bladeren!

 8. 20 november 2016
  Antwoord

  Wat een leuke blog heb je! Ik ben al heel erg lang op zoek naar een pluging om automatisch mijn receptenindex bij te werken, maar die heb ik tot op heden nooit kunnen vinden. Gelukkig dat jij hem deelt! Dankjewel daarvoor.

  • Nynke
   20 november 2016
   Antwoord

   Hoi Desi. Ja, dat is een hele fijne plugin daarvoor! Ook mijn DIY- en Hotspotpagina vult hij automatisch :)
   Graag gedaan!

 9. 20 november 2016
  Antwoord

  Ik ben wel heel benieuwd naar segment gedeelte en campaign in GA! Leuke tips trouwens :)

  • Nynke
   20 november 2016
   Antwoord

   Goed dat je het aangeeft!
   Ik weet best veel van online marketing, maar ik weet nooit wat nou algemene kennis is en wat mensen kan helpen. Ze staan nu op mijn blog-idee√ęn lijstje! :)

 10. 17 december 2016
  Antwoord

  Proficiat met je blog hoor! Je lay-out vind ik trouwens heel leuk, zeker omdat bij jou de sidebar links staat :) Adobe Lightroom is voor mij echt ook een musthave, ik ben zo blij dat ik het 4 jaar geleden eens aankocht: ik zou het meteen weer doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*