Recept: Spring Rolls met satésaus

Dit is echt mijn lievelingseten, het is ook leuk als borrelhapje. Ik vind het zelfs fantastisch om te maken. In het orginele recept horen glasnoodles maar ik vind het lekkerder met alleen groente. Dan vult het ook minder, waardoor je er meer van kunt eten. Score!
Het satésaus-recept is van Pim en is ook de lekkerste ever.

Lekkere, gezonde, vegan spring rolls recept via nynkek.nl
Lekkere, gezonde, vegan spring rolls

Ingrediënten Spring Rolls (ongeveer 10 stuks)

  • 1 (rode) paprika
  • 1 winterpeen
  • 1 komkommer
  • 3 lenteuien
  • 1 rode peper (als je van pittig houdt)
  • rijstvellen (te koop bij de toko maar ook grote AH’s)
  • handje (ongezouten) pinda’s
  • handje kokosrasp (in de pan gebakken)

Satésaus à la Pim

  • 100 ml water
  • 3 eetl. pindakaas
  • snufje zout
  • teentje knoflook
  • 1 eetl. azijn
  • klein scheutje sojasaus
  • 4 theel. suiker
  • 2 theel. sambal
  • 100 ml kokosmelk

Recept Spring Rolls - alle groente in bakjes

De vulling

Ik snij de komkommer en wortel met de rasp van mijn keukenmachine tot kleine sliertjes. Het kan ook met de hand, maar dat is iets meer werk.

Snij de paprika, rode peper en lente-ui met de hand tot slierten van ongeveer 4 cm lang. (Zo lang als je verwacht dat je Spring Rolls worden.)

Pinda/kokosrasp

Maal de pinda’s even fijn in je keukenmachine of snij ze met de hand. Bak je kokosrasp zonder olie in een pan op hoog vuur. Goed blijven roeren tot het lichtbruin wordt, dan is het klaar. Pas op, want niet veel later wordt het zwart en dat wil je niet. Doe de pinda’s en de kokosrasp samen in een bakje.

Rijstvellen vullen

hoe moet je spring rolls rollen

Vul een bak/pan met warm water. Het liefst een waar een rijstvel helemaal in past. Houd een rijstvel een paar seconden onder water tot het zacht en doorzichtig wordt (hoe heter het water hoe korter) en leg het op een bord.

Leg een handje komkommer en wortel op tweederde van het rijstvel. Doe hier wat paprika, rode peper en bosui bij. Strooi het pinda-kokosmengels eroverheen en vouw de bovenkant over je vulling. (Zie afbeelding hierboven.) Vouw daarna de randen naar binnen en rol hem verder dicht.

Leg je Spring Roll op een mooi bordje en begin aan de volgende.

Recept Spring Rolls - werkplaats

Satésaus maken

Warm het water op in een klein steelpannetje. Doe hier de zout, azijn, suiker, sojasaus en sambal bij.

Zodra het water wam is, schep je de pindakaas erbij en roer tot het een gladde saus wordt. Pers het teentje knoflook erboven uit. Zodra het gaat koken zal het erg indikken (en spatten) dus doe er geleidelijk steeds een scheutje kokosmelk bij en blijf goed over de bodem roeren zodat het niet aankoekt. Blijf dit doen totdat de saus de gewenste dikte heeft. Mocht je het onverhoopt te dun hebben gemaakt, dan kun je er weer pindakaas bij doen.

Recept Spring Rolls

Serveer de satésaus in een apart bakje waar je de spring rolls in kunt dopen. Ik raad aan om er een lepeltje in te doen. Nadat je de eerste hap van je spring roll hebt genomen kun je hem niet meer in de saus dopen zonder groente eruit te laten vallen.

Variatie-tip: Glasnoodles bij het groentemengsel. Eigenlijk kun je alles wat je lekker vindt erin stoppen!

 

Eet smakelijk!

Follow

2 Reacties

  1. 20 november 2016
    Antwoord

    Oooh wauw super lekker! Ik heb wel een x Spring Rolls gemaakt maar ik vond het smaken naar condooms (er zat ook alleen noodles in). Ik ga deze eens proberen als borrelhapje :)

    • Nynke
      20 november 2016
      Antwoord

      Hahaha, ja dat kan ik me heel goed voorstellen! Die rijstvellen hebben een aparte smaak en ze zien er ook niet zo smakelijk uit ;). Maar met de juiste vulling + dip is het ZO LEKKER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*