Hotspot: Meneer Smakers en STACH in Utrecht

Meneer Smakers heeft burgers begrepen. Een goed hard broodje met vegetarische en zelfs veganistische burgers! We hadden al eens gegeten bij het filiaal op de Nobelstraat. Sinds januari werk ik maar een paar straten van ’t Ledig Erf, een perfecte reden om een keer bij het (voor ons nieuwe) filiaal op de Twijnstraat te eten!


Meneer Smakers

Het eerste wat opvalt is dat deze ruimte veel groter is. We waren best vroeg (iets voor 18:00 uur) en er was nog genoeg plek. Op de Nobelstraat hebben we altijd op een plekje moeten azen. De open keuken vind ik een leuke trend. Het geeft een gezellige sfeer en je kunt zien hoe je eten wordt bereid.

meneer smakers hotspot utrecht - DSCF0432-160205

meneer smakers hotspot utrecht - DSCF0434-160205

Op de menu-kaart staat maar één vegetarische burger (De tante Connie), maar op het bord bij de balie stonden de Tante Mila en de veganistische Tante Lieke.

meneer smakers hotspot utrecht - DSCF0438-160205

Als je er bent moet je zeker wat friet erbij bestellen, want die is heerlijk! Als je geen grote eter bent zou ik een portie delen, want het is veel! Er staat tomatenketchup en mayonaise op ieder tafeltje als je er saus bij wilt.

meneer smakers hotspot utrecht - DSCF0440-160205

Ik had de tante Mila: Een burger gemaakt van walnoten, rode linzen, ui, knoflook, peterselie, koriander, komijn en chilipeper. Op de burger zit een yoghurtsaus, tomaat en avocado.

Een heerlijke burger met af een toe een hintje pittig, daar houd ik van. En met avocado maak je me heel gelukkig. Het was wel erg veel, ik kreeg het niet allemaal op, zeker niet met de superlekkere frietjes erbij.

meneer smakers hotspot utrecht - mr smakers pim-160205

Pim had de tante Lieke: Een veganistische burger gemaakt van witte lupine-bonen, kerriekruiden en winterpeen. Als topping gegrilde paprika, mango-chutney en cashewnoten.

Ik vroeg Pim om zijn mening: “Een burger als deze had ik nog nooit gegeten. Ingrediënten die ik altijd al lekker vond, maar nog nooit in een burger had geproefd. Het resultaat was zeer geslaagd! En de frietjes bij Meneer Smakers zijn altijd een succes.”

meneer smakers hotspot utrecht - DSCF0447-160205

meneer smakers hotspot utrecht - DSCF0452-160205

Het was een beetje een druilige dag, maar dat geeft een mooi licht-effect aan de foto, vind ik zelf. We wilden nog niet naar huis, want het was nog zo vroeg. Burgers blijven wel fast food, lang dineren en dan natafelen zit er niet in. Toen we aanstalten maakten om weg te gaan stonden er al mensen in de rij om onze voorverwarme stoelen over te nemen.

STACH

Daarom liepen we door de miezer nog even de Twijnstraat in, langs alle biologische (hipster)zaakjes. We zagen dat de STACH (over hipsterzaakjes gesproken) nog open was. Ook hier waren we alleen in een ander, veel kleiner, filiaal van geweest. Ik had veel lof over STACH gehoord en vroeg de aardige winkelmanager wat nou het idee van de winkel was. Blijkbaar is Stach een echt persoon die dingen inkoopt die hij zelf lekker en mooi vindt. Er is veel duurzaam, maar dat is geen vereiste.
Wat mij vooral opvalt is dat de verpakkingen allemaal zo mooi vormgegeven zijn. Ik word altijd zo overdonderd door zoveel mooie dingen dat ik niet weet wat ik moet kopen, en koop dan maar niks. Wat deze winkel nog leuker maakt is dat er een klein koffiehoekje in de hoek zit.

meneer smakers hotspot utrecht - DSCF0464-160205

meneer smakers hotspot utrecht - DSCF0460-160205

Het was nog geen acht uur geweest, dus wij mochten nog een kopje koffie van onszelf drinken. Hier kregen we een lekker (gezond) koekje bij, die we daarna maar gelijk kochten.

meneer smakers hotspot utrecht - DSCF0466-160205

 

Adres

Meneer Smakers zit in Utrecht op de volgende locaties:

Nobelstraat  143
Twijnstraat 62
Oudegracht 116

STACH zit in Utrecht op de volgende plekken:

Choorstraat 42
Twijnstraat 1
Biltstraat 59

Follow

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*