Nieuwe layout

Als je websites bouwt voor moneyz kun je natuurlijk niet zelf met een verouderde website rondlopen. Mijn vorige layout was niet eens responsive. (Hij zag er op mobiel en tablet hetzelfde uit als op desktop.) Dit kwam omdat ik niet zo goed wist wat ik met deze site wilde. Het begon als portfolio, maar die verhuisde naar nynkek.nl/portfolio. Nu ik actiever ben gaan bloggen (elke donderdag een nieuwe blog!) wil ik dat ze goed (op mobiel) te lezen zijn. En dat de foto’s tot hun recht komen.

Zo begon mijn zoektocht naar een goed wordpress-thema. Mijn eisen waren: Fijne responsive blog-modus waar foto’s mooi (groot) worden weergegeven.

Gratis WordPress Theme
nynkek-oud-BROWSER-MOCKUP

Mijn oude thema was Handgloves. Dit thema oogt rustig, ik heb wat aan de css aangepast, maar niet veel. Wat ik niet fijn vond was dat het menu heel beperkt was. Ik moest de 4 tabbladen invullen, anders was het design onrustig. En hij was niet responsive.
nynkek-BROWSER-MOCKUP

Mijn nieuwe thema is Tracks. Het originele thema is heel donker, zoals je kunt zien als je op de link klikt. Zelf houd ik meer van wit. Lekker veel wit met veel witruimte. En lichte pastelkleuren.

– De afbeeldingen met de meerdere schermen hierboven, is gemaakt met behulp van deze Mockup.

imac-inspect-element-nynkek

CSS aanpassen

Gratis thema’s zijn er genoeg, de zoektocht naar een goede kan daardoor moeilijk zijn. Er zijn honderden lijstjes te vinden met “de 10 beste wordpress-thema’s voor fotografen/bloggers/portfolio“. Als je er eenmaal één hebt gevonden die aan al je wensen voldoet kun je vaak niet alle kleuren aanpassen bij de thema-opties. Ik vond mijn thema bijvoorbeeld te donker. Door met de web inspector te kijken hoe onderdelen in de .css-file heten heb ik het thema naar mijn eigen wensen aangepast. Dit knutselen vind ik zo leuk om te doen.

Ik gebruik daar het programma Coda voor, in combinatie met de Safari web inspector. Maar omdat Safari geen “harde refresh” meer heeft kijk ik in Chrome naar de aanpassingen door op CMD+shift+R (of CTRL+shift+R voor Windows) te drukken.

Na een beetje tweaken was mijn nieuwe layout af. Vind je het een verbetering?

Wil jij ook een (WordPress) website die past bij jouw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Follow

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*