Tempé blijft een lastige vleesvervanger om lekker te maken. Ik heb jaren gedacht dat ik het niet lustte, tot ik het op een andere manier bereidde. En dat is eigenlijk heel simpel. Snijd de tempé in repen en bak het met aardig wat olie en wat sojasaus goed bruin. Op deze manier frituur je het bijna, en wordt het echt heel lekker!
Dit is goed te combineren met Gado Gado, zodat je die veganistisch kunt maken.
Pindasausrecept kun je vinden bij mijn Spring Rolls recept.
Wel een waarschuwing: je hebt hier best wat pannen voor nodig. Omdat je de boontjes en rijst tegelijk kookt en de pindasaus maakt. En daarna de tempé in een koekenpan bakt en daarna nog alles in een wok.
Vegan Gado Gado met tempé
Ingrediënten
- 160 gram basmati rijst
- 150 gram Tempé
- 1 flinke scheut plantaardige olie
- 200 gram boontjes 5cm stukken
- 1/2 komkommer blokjes
- 150 gram Taugé
- 1 zak Cassave kroepoek
- 400 ml ongeveer pindasaus voor recept zie Spring Rolls recept
Lekkere groente erbij
- 1/5 bloemkool roosjes
- 1 prei ringen
Instructies
- Snijd en was alle groenten. Kook de rijst volgens de instructie die op de verpakking staat en kook de boontjes 5 minuten, en giet ze daarna af.
- Bak de tempé in een kleine koekenpan met aardig wat olie. Zoveel dat de hele onderkant van de pan bedenkt is met 2mm olie. Voeg hier een scheutje sojasaus toe. Draai de tempé een voor een om, tot alle kanten mooi bruin zijn.
- Pak een wok, doe hier wat olie in (ik gebruikte de olie van de tempé-pan) en bak hier de boontjes en overige groenten in, behalve de taugé. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur maar roer wel goed door. Gooi pas bij de laatste 2 minuten de taugé erbij.
- Voeg de rijst bij de groenten en bak die nog 1 minuut.
- Serveer alles bij elkaar met pindasaus en cassave kroepoep ernaast.
Wees de eerste om te reageren