Hotspot: Stayokay Utrecht

Stayokay is een hostel maar ik review het als een (zzp)werkplek. Ik heb er niet geslapen. Het heeft wel echt een perfecte locatie mocht je een nachtje in Utrecht willen doorbrengen.

Als werkplek heeft deze Stayokay een aantal voordelen. Het ligt centraal, is heel ruim, je hebt genoeg werkplekken, er zijn veel stopcontacten, er is gratis Wifi en het ziet er heel leuk uit!

Ik schreef al eens over de beste koffieplekjes in Utrecht, waar je ook kunt werken. Dus als je op zoek bent naar echt goede koffie tijdens het werk moet je die lezen. De koffie is prima hier, maar niet superbijzonder.

Stayokay Utrecht centrum

Minpunten als werkplek:

De muziek staat aardig hard en er zijn veel mensen. Het is een hostel dus er rennen soms kinderen rond en er werd veel gestofzuigd toen wij er waren. Oftewel, er is veel geluid. Word je snel afgeleid? Dat is dit geen goede werkplek. Of je moet een noise cancelling koptelefoon op doen (sowieso tip als je slecht tegen geluidjes kunt!).

Stayokay zit op de Neude

Pluspunten

Een groot pluspunt: mooi uitzicht over de Neude. Heerlijk om mensen te kunnen bekijken terwijl je nadenkt over een werkprobleem.

En belangrijk voor mij: Ze hebben cappuccino met sojamelk. (€2,50)

Wifi: Via social hotspot, dus je moet verplicht inloggen met je e-mail of facebook-account. Dit werkt niet met een adblocker, dus zet die eerst uit. En zelfs toen lukte het alleen met Chrome, niet met Safari.

Stayokay's keuken

Ergonomische werkplekken: De stoelen hebben geen armleuningen. Er is wel verschil in hoogte bij de tafels te vinden, dus zoek de gene uit die het beste bij jouw lengte past. Je hebt hoge bartafels met krukken en lage tafels met houten stoelen. Banken en wat mooie zitstoelen.

Glass room met monopoly-bord

Er zijn veel verschillende werkplekken, het is heel ruim en er zijn veel mooie hoekjes. Ik denk alleen niet dat je op bovenstaande plek mag werken, maar ik vond het monopoly-bord zo mooi.

Tosti op Noest-plank

Eten en drinken

Ze hebben de hele dag door verschillende taartjes en croissantjes. Je kunt lunch bestellen vanaf 12:00. Er zijn verschillende vegetarische opties en mogelijkheden. Maar vooral is het dan kaas/ham-tosti zonder de ham. En het is best prijzig.

Noest-planken

Ik nam een tosti zonder ham en bosui en kreeg daarvoor extra kaas. Ze werden geserveerd op Noest-planken. Waar op staat van welke boom die kwam. Dat is wel echt heel cool! De tosti was erg lekker.

Gratis boeken achterlaten en meenemen

Ze hebben (zoals veel hostels) een gratis boekenkast. Hier kun je jouw boek achterlaten en omruilen voor een ander boek. Stayokay Utrecht is dus ook een goede plek als je in Utrecht Centrum een uurtje moet spenderen tussen twee afspraken. Dan kun je taartjes eten met een goed boek.

Conclusie:

Stay Okay op de Neude is een prima plek om even te werken, maar voor een hele dag werken leidt het mij te veel af en vind ik de koffie en de lunch te duur. Er zijn genoeg stopcontacten en werkplekken, prima internetverbinding maar er is te veel lawaai. Als je hier wel tegen kunt, dan is het prima. :)

Er zijn veel planten in Stayokay Utrecht centrum

Voor mij belangrijke kenmerken:
Sojamelk: ja
Gratis (snel) wifi: ja, wel verplicht inloggen met je e-mail of Facebookaccount.
Stopcontacten: Genoeg, maar neem wel een langer snoer mee voor als je niet aan een tafel aan de muur zit.
Fijne werktafels: ja
Veel werkplekken: ja

Adres
Neude 5
3512 AD Utrecht
tel +31 (0)30 75 01 830 

Smile there's cake en Nijntje lampen

Follow

2 Reacties

 1. Marisa
  4 maart 2017
  Antwoord

  Super leuke en fijne plek om te werken! Eten is heerlijk en sinds kort kan je een mok kopen voor 7,50 die je onbeperkt kan vullen met alle soorten koffie of thee! Super handig en voordelig als je hier de hele dag aan het werk bent!
  Ook leuk om te weten is dat je kan mee eten met de chef (je eet dan de daghap) en je betaalt daar maar 6,50 voor! Ik ben fan!

  • Nynke
   7 maart 2017
   Antwoord

   Haha, goede reclamepraat! Klinkt allemaal goed :) Is dat eten dan ook vegetarisch mogelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*