Hotspot: filterkoffie in Utrecht

Als ZZP-er is het fijn om af en toe ergens anders te werken dan thuis. Wij hebben wel een aparte werkkamer, maar toch is het thuis. Je ziet nog steeds de afwas, het niet opgemaakte bed en de was die gedaan moet worden als je even rondloopt. Ook mis ik het wakker worden op de fiets ’s ochtends. Deze drie koffieplekjes met filterkoffie zijn fijne werkplekken en hebben sojamelk voor mijn cappuccino (ook al is dat geen filterkoffie)!

nynkek - koffie- en werkplek in utrecht - koffie & ik - DSCF2599-160613

Koffie & ik

Deze heeft de beste werkplekken. Er zijn genoeg stopcontacten en een grote tafel om fijn te werken. Toen wij er zaten zat de hele achterkant vol met werkende mensen. De muziek vond ik iets te hard staan, maar met een koptelefoon op is dat niet erg.
nynkek - koffie- en werkplek in utrecht - koffie & ik - DSCF2583-160613 nynkek - koffie- en werkplek in utrecht - koffie & ik - DSCF2590-160613

Voor mij belangrijke kenmerken:
Sojamelk: ja
Gratis (snel) wifi: ja
Stopcontacten: ja
Fijne werktafels: ja
Veel werkplekken: ja

Adres
Vleutenseweg 169
3532 HC Utrecht


nynkek - brauhaus koffieleute filterkoffie utrecht hotspot - DSCF2750-160621

Brauhaus Koffieleute

Koffieleute is net een woonkamer. Er zijn niet heel veel werkplekken, maar dat is met opzet. Ze gaan voor de mengelmoes van flexwerkplek en gezellige koffiedrinkplek waar iedereen zich welkom voelt. Je mag er je eigen lunch meenemen maar je kunt er ook lunch bestellen. In de zomer kun je er zelfs (half)buitenzitten, zoals je op de bovenstaande foto aan de rechterkant ziet.

nynkek - brauhaus koffieleute filterkoffie utrecht hotspot - DSCF2741-160621
Als je even pauze wilt, liggen er veel (bord)spellen en een Super Nintendo! Er wordt ook regelmatig iets leuks georganiseerd, zoals een spelletjesmiddag.

Voor mij belangrijke kenmerken:
Sojamelk: ja
Gratis (snel) wifi: ja
Stopcontacten: mwa
Fijne werktafels: mwa
Veel werkplekken: nee, dus als je een tafel wilt kun je beter vroeg komen!

Adres
Westerkade 30
3511 HC Utrecht
+31 (0)30 231 78 32


nynkek - 't koffieboontje filterkoffie utrecht hotspot - DSCF2699-160619-2

’t Koffieboontje

Wat ’t koffieboontje speciaal maakt is dat er bewust geen muziek wordt gedraaid. Dat kun je lekker rustig vinden, of juist vervelend. Als je toch muziek wilt kun je een koptelefoon meenemen.
Ze hebben hele lekkere taartjes en andere dingen naast koffie. Dat vind ik een pluspunt.

Het mooiste plekje is de hangstoel bij het raam. Hier kun je heerlijke koffie drinken met uitzicht op de oude gracht. Wees er snel bij, toen wij er waren was hij nog geen seconde leeg voordat de volgende gasten hem opeisten.

Voor mij belangrijke kenmerken:
Sojamelk: ja
Gratis (snel) wifi: ja
Stopcontacten: ja
Fijne werktafels: ja
Veel werkplekken: mwa, er is een werktafel links-achter.

Adres
Oudegracht 92
3511 AV Utrecht

Maar wie heeft de beste filterkoffie van Utrecht?

Pim is helemaal fan van filterkoffie en heeft thuis ook superfancy dingen zoals een digitale weegschaal die op de miligram precies is en een waterkoker waar je de temperatuur op kan instellen (wat handiger is dan ik oorspronkelijk dacht). Zelf drink ik liever (soja)cappuccino dan zwarte koffie, en vind de voorgemalen koffie van de Albert Heijn ook prima. Ik vind alle koffieplekken lekkere koffie hebben, maar Brauhaus is het gezelligst en ’t koffieboontje heeft de lekkerste taart.

Pims mening over de koffie: “Brauhaus heeft de beste. Zij zijn nog enthousiaster dan ik over filterkoffie en hebben elke week nieuwe bijzondere koffie.”

Mini-documentaire specialty coffee in Utrecht

Om af te sluiten nog een mini-documentaire. RAAKfilms ging bij vijf ondernemingen (Blackbird, Brauhaus, Kawa, LEF en The Village) op bezoek om te ontdekken wat kenmerkend is voor specialty coffee in Utrecht.

Klik hier als je de video niet kan zien.
Andere koffietentjes met filterkoffie in Utrecht die ik niet heb genoemd (omdat ik daar nog nooit gewerkt heb):


Dit zijn mijn favoriete koffieplekjes in Utrecht. Wat is jouw favoriete koffieplekje?

Follow

4 Reacties

 1. 12 oktober 2016
  Antwoord

  Hi Nynke, wat een nuttig stukje! Als zzp-er in Utrecht kom ik vaak op dezelfde plekken om te werken. Jouw stukje geeft inspiratie om eens ergens anders te gaan kijken. Leuk!

  • Nynke
   13 oktober 2016
   Antwoord

   Hoi Yvonne, wat leuk! Al jij nog fijne werkplek-tips hebt hoor ik ze ook graag! :)

 2. […] schreef al eens over de beste koffieplekjes in Utrecht, waar je ook kunt werken. Dus als je op zoek bent naar echt goede koffie tijdens het werk moet je die lezen. De koffie is […]

 3. Esther
  27 maart 2017
  Antwoord

  Ja ’t Koffieboontje is echt een aanrader om is koffie te gaan drinken, kom er maar al te graag! Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*