DIY: Postset maken met ecoline + printable

Zoals ik al in een vorige blog schreef was ik supergeïnspireerd door waterverf-stickers. Ik moest op dat moment nog post schrijven, voor mijn pen-vriendinnenclubje. Ik versierde de envelop en briefpapier met ecoline en vond het zo leuk dat ik maar door ging.
Wil jij post sturen maar heb je geen leuk briefpapier of envelop? Volg dan de volgende stappen! Hiermee fleur je al je papier op. Heb je daar helemaal geen zin in? Ik heb ook een gratis printbare versie gemaakt!

Benodigdheden ecoline briefpapier

  • Ecoline
  • Twee lege a4tjes
  • Kwast
  • Schaar/snijmachine

Stap 1. Snijd de randen van een a4tje af.

Snijd van de onder en één zijkant evenveel af. Ik sneed er 5cm van af, waardoor je randen van 2,5cm krijgt.

ecoline briefpapier stationary free printable - DSCF2169-160512

Stap 2. Leg het kleinere vel papier op een a4tje en spetter ecoline erop.

Leg het kleinere a4tje in het midden van een leeg a4tje. Als je niet wilt dat je tafel vies wordt kun je er kranten onder leggen. Zoals je op de foto ziet komt er nogal wat naast. (Dit kreeg ik er met een nat doekje makkelijk af.)
Spetteren werkte bij mij het beste door het midden van de kwast op mijn andere hand te tikken.

ecoline briefpapier stationary free printable -

Stap 3. Laat het drogen!

En dan kun je het gebruiken! Je kunt er met een liniaal lijntjes op tekenen of op lijntjespapier leggen, en de lijntjes die doorschijnen gebruiken om recht te schrijven.

ecoline test verven en stickers - DSCF2013-160501

Je kunt dit uiteraard ook op lijntjespapier doen en op een envelop! Dan heb je een matchende set :)

Gratis printable

Heb je geen zin dat je bureau vies wordt? Dan heb ik speciaal voor jou printbaar briefpapier gemaakt! Zelfs met een zwart-wit printer wordt hij leuk. En als je toch liever wat kleur wilt toevoegen, kun je de cactus zelf een kleurtje geven.

Voorbeeld-printable-ecoline-briefpapier

 
ecoline briefpapier stationary free printable - DSCF2176-160513

ecoline test verven en stickers - DSCF2009-160501

Op deze manier kun je je post versieren, maar ook andere papieren dingen. Ik ben heel benieuwd wat jij er mee maakt! Ook als je de printable gebruikt, want dit was mijn eerste everr. Ik heb er speciaal de scanner voor uit de kelder gehaald. :)

Follow

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*