DIY: Ecoline stickers maken

Ik kreeg post van Veerle met prachtige waterverf-stickers, die mij inspireerde om met ecoline aan de slag te gaan. Ik verfde etiketten met ecoline, vroeg me af of ecoline eigenlijk uit kleding gaat, en verfde een blouse die ik toch nooit meer aan deed. Het resultaat zie je hieronder. En ik leg ook uit hoe ik de stickers maakte.

Benodigdheden ecoline stickers

  • Labels (ik had 6 x 10 32x24mm etiketten van de Primera)
  • Ecoline (gewone waterverf kan vast ook)
  • Kwast

Ecoline stickers maken op etiketten

Stap 1. Verf de etiketten met ecoline.

Experimenteer een beetje. Door druppels water op een geverfd vlak te laten vallen krijg je mooie effecten. Als ze af zijn, kun je de stickers droogdeppen met een (keukenrol)papiertje.

Ecoline stickers maken op etiketten, voorbeeld.

Stap 2. Laat het drogen

Daarna kun je nog andere kleuren toevoegen of met een pen aan de slag gaan. Zo tekende ik een envelop, die zie ik al voor me als sluitzegel op een envelop. Je kunt de stickers ook in andere vormen knippen. (De pixel-oogsticker is van Jumpy Wall)

Ecoline stickers maken op etiketten, voorbeeld op Pims notitieboek

Stickerinspiratie

Je kunt ook eerst figuurtjes tekenen met een finerliner en het daarna inkleuren. Ik tekende oude tekeningen van mezelf na. Inspiratie nodig? Pinterest is perfect hiervoor.

Zelf stickers maken door eerst met een fineliner te tekenen

stickers-nynkek2

Kleding verven met ecoline

Ecoline heeft van die heerlijke heldere kleuren. Daarmee probeerde ik om een oude blouse leuker te maken. Ik spatte er ecolinespetters op en verfde de kraag geel met rode vlekken. Ik hoopte zo dat het na het wassen bleef zitten.

Kleding verven met ecoline - kraag Kleding verven met ecoline - prachtige kleuren Kleding verven met ecoline - rug

Gaat ecoline uit kleding?

En nu de vraag: Gaat ecoline uit kleding? Na het een nachtje goed te laten drogen en zelfs te stijken, (omdat dat bij textielverf altijd moet…) ging helaas alles eruit behalve het blauw. Nu lijkt de blouse vol inktspetters te zitten. Het volgende probeersel wordt met textielverf, als ik tenminste net zulke mooie felle kleuren kan vinden. Mijn zus (die volgens mij al alle textielverftechnieken heeft geprobeerd) zei dat ze ook wel wat kleuren voor me had :) wordt vervolgd…

Toes zat weer aandachtig toe te kijken.

Meer ecoline

Ik ben nog lang niet klaar met spelen met ecoline, dus verwacht nog een blog over zelf briefpapier en enveloppen versieren met ecoline! De bovengemaakte stickers kun je perfect gebruiken om de post dicht te plakken.

Zelf briefpapier maken met ecoline

 

Follow

3 Reacties

  1. […] lange tijd vind ik iets anders weer superawesome en komt dit weer in de la te liggen. Het begon met waterverf op labels. Daarna betekende ik die. We hebben sinds een paar dagen een zwart-wit laserprinter […]

  2. 24 april 2017
    Antwoord

    Geweldig! Wat een gave stickers zeg, moet ik ook proberen. Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*