Vegetarische restaurants in Antwerpen

In februari hadden Pim en ik ons 6-jarig jubileum. Om dat te vieren besloten we naar Antwerpen te gaan, Pim wilde graag naar Screenshake en dan zouden we een paar dagen langer blijven.

In onze vier dagen in Antwerpen hebben we heel lekker gegeten bij de volgende restaurants. Van te voren had ik op happycow reviews gelezen en een lijstje in Google Maps gemaakt van plekken waar ik heen wilde. Dit is echt een aanrader. Want als je eenmaal met honger op zoek moet gaan naar een vegetarisch restaurant neem je al snel genoegen met een snackbar. Tenminste, dat is mijn ervaring.

Bites & wines – Veganistisch

nynkek antwerpen - DSCF0583-160219

Het duurste en ook het meeste luxe restaurant waar we in Antwerpen gegeten hebben. Het is compleet veganistisch. Het personeel is aardig en je hebt keuze uit verschillende wijnen, zoals de naam al doet vermoeden. Ik raad je aan om te reserveren. Wij moesten drie kwartier wachten tot we een tafel kregen. Gelukkig zat ons hotel in dezelfde straat, dus konden we daar chillen en vloog de tijd zo voorbij.

nynkek antwerpen - DSCF0654-160220

We namen een romige venkelsoep als voorgerecht. Daarna nam ik de gestoofde broccoli met gemarineerde champignons, pittige thempé-schijfjes, granenmix en een peterselie-umeboshisaus.
Vooral de champignons vielen op, ik heb nog nooit zulke lekkere champignons gegeten, wauw. Zelfs Pim, die niet van champignons houdt vond ze lekker! De rest was ook heerlijk.

Pim koos de gevulde paprika op een bedje van gebakken spinazie en in ameretto gemarineerde appelschijfjes uit de oven. Met granenmix en een artisjoksausje. Hij is best een moeilijke eter maar vond dit fantastisch.

Oude beurs 60, 2000 Antwerpen

nynkek antwerpen - DSCF0642-160220


Aahaar Indian Cuisine – Vegetarisch

nynkek antwerpen - DSCF0702-160221

Als ik dit restaurant niet van te voren had opgezocht zouden we hier nooit naar binnen zijn gegaan. Het was helemaal leeg en de bediening stond in een hoekje met elkaar te kletsen. Omdat we heel erg honger hadden besloten we na een beetje twijfelen, toch naar binnen te gaan. Gelukkig, want het eten was fantastisch. De hele menukaart is vegetarisch en ze hebben echt het lekkerste naanbrood ever.

Laat je dus niet afschrikken door het lege, niet sfeervol verlichte restaurant, maar geniet van het eten en bestel een mango lassi! Wel in het Engels, want de bediening spreekt geen Nederlands.

Lange Herentalsestraat 23, 2018 Antwerpen

nynkek antwerpen - DSCF0695-160221


Beni falafel – Vegetarisch

nynkek antwerpen - DSCF0775-160222

Deze plek was me aangeraden als “de lekkerste falafel van Antwerpen” en wauw! Het was inderdaad heel lekker.

Ik nam een een pita met falafel en hummus, en Pim de “falafel allerlei” met allerlei groente. Maar het was zo lekker dat we daarna beide nog een halve namen. Bij het broodje zat verrassend genoeg zuurkool.

Het is niet de meest sfeervolle plek, maar het is leuker dan een normale cafetaria. Ik ben gewend dat je shoarma kan bestellen bij falafelplekken, maar hier hing gelukkig geen kabab aan het spit.

→  Lange Leemstraat 188, 2018 Antwerpen

nynkek antwerpen - DSCF0766-160222

Follow

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*