Graffiti in Ondiep, Utrecht

In Ondiep worden veel huizen gesloopt. Graffiti-kunstenaars zagen in de oude huizen canvassen voor hun werk en nu is de Aardbeistraat een tijdelijke galerij. Van een voorbijganger hoorde we dat er 17 maart hekken omheen worden gezet. We waren dus net op tijd om deze prachtige straat vast te leggen.

Klik op de foto’s om ze groter te bekijken. Of bekijk ze op mijn Flickr-pagina. De foto’s zijn gemaakt mijn mijn trouwe Fuji X-E2 met 18-55mm F2.8-4-lens.

Lege panden in Ondiep, Ondiep.

In Ondiep staat de straat Ondiep helemaal leeg. Tussen alle huizen zijn muurtjes uitgehamerd, zodat alle huizen met elkaar verbonden zijn. Er staan hekken omheen dus je kunt er niet goed bij. Maar het is nog steeds indrukwekkend om te zien.

 

Graffiti in de Aardbeistraat

Het is een bijzondere ervaring, om door een normale buurt te lopen en dan ineens deze verlaten straat te zien. Het voelt als een einde-van-de-wereld-filmset. De huizen zijn compleet leeg en zelfs over de ramen zit graffiti. Ik heb geen idee of dit een afgesproken ding is, maar ik hoorde dat er gewoon overdag gespoten werd en niemand er iets van zei. Maar het blijft wel illegaal. De meningen zullen er wel over verdeeld zijn, of dit “moet kunnen” maar ik vind het prachtig en bijna zonde dat de gebouwen plek gaan maken voor nieuwe huizen.

Graffiti macro foto’s

Na de overzichtsfoto’s pakte ik mijn Macro Extension Tube erbij. Ik heb deze veel te weinig gebruikt sinds ik hem van Pim voor mijn verjaardag heb gekregen. Hiermee komen de verfspetters nog beter tot hun recht, heerlijk. En je kunt je echt focussen op details, zoals de deurbellen en brievenbussen.

 

 

Bedankt Hartje Utrecht, want via jouw Snaps wist ik hiervan. En bedankt Marlou voor het delen van de locatie. :) Deze dingen zijn zo leuk om in je eigen stad te zien.

Follow

6 Reacties

 1. 17 maart 2016

  Ik vind het zo zonde dat ik nou geen tijd heb gehad om er langs te gaan! Ik hoop heel erg dat het vanmiddag nog kan :) Maar anders heb ik wel genoeg foto’s gezien, van Nelleke, Marlou en van jou. Heb ik het toch nog een beetje gezien!

  • Nynke
   17 maart 2016

   Ik denk dat als er hekken omheen staan het ook nog wel kan, maar niet meer van zo dichtbij. :)

  • Nynke
   17 maart 2016

   Bedankt broer! :)

 2. 19 maart 2016

  jaaa zo fijn he, en zulke fijne foto’s ook.
  Vooral je macrofoto’s ook, zo tof om van echt dichtbij te zien :)

  • Nynke
   24 maart 2016

   :) Ik was blij dat ik mijn macrolens eindelijk kon gebruiken! Binnen is het veel te donker.

Je kunt geen reactie plaatsen, maar trackbacks en pingbacks zijn beschikbaar.