Ik maakte een… ElfQuest broche van krimpfolie

Hoi! Wat leuk dat je m’n blogs nog volgt, ondanks dat ik (veel) minder blog. Dit komt omdat ik het drukker heb (werk, Cupkiezer, softbal) en een DIY schrijven (bedenken, maken, fotograferen met daglicht, schrijven) kost best wat tijd. Ik maak nog wel geregeld dingen en ik maak ook automatisch foto’s van het proces. Maar een uitgebreide DIY schrijven komt er niet van.

Nieuwe categorie: Ik maakte een…

Daarom begin ik nu een nieuwe categorie: “Ik maakte een…” zodat ik dingen kan laten zien die ik maakte, soms met het proces, soms zonder. Waardoor ik toch een reden heb om creatieve dingen te delen, zonder dat ik een uitgebreide DIY hoef te schrijven! :)

Deze keer maakte ik van krimpfolie een ElfQuest-broche! Bekijk het proces hieronder, inclusief dingen die ik de volgende keer beter zou doen.

Ik schreef al een keer een DIY over krimpfolie, dus als je het niet kent, kun je die lezen.

Stap 1. teken op krimpfolie en knip uit

Ik ging naar Brussel om de makers van mijn lievelings comic (ElfQuest) te ontmoeten: Wendy & Richard Pini. Wendy tekende voor mij mijn lievelingskarakter Amber. Ik wilde wat meer met die tekening doen, omdat die zo speciaal voor me is. Dus ik trok hem over op krimpfolie en kleurde hem in met sharpies.

ik tekende ook een kleine poop-emoji. daarom.
ik tekende ook een kleine poop-emoji. daarom.

Stap 2. Laat het krimpfolie krimpen in de oven

(Lees mijn tutorial hoe)

Je ziet hier goed hoeveel kleiner hij geworden is in de oven.

Stap 3. witte verf + lak

Ik wilde dat hij minder transparant was, dus verfde de achterkant wit (over de stiftlijnen heen). Dit ging beter dan ik hoopte. Daarna deed ik er nog voor de zekerheid een laag lak overheen.

Stap 4. Plak een speld op de achterkant

Ik plakte met eensecondelijm een speld op de achterkant, liet het goed drogen en hij was klaar!

echt jammer dat de lijm toch nog de tekening/verf liet uitlopen

Wat ik de volgende keer beter zou doen:

Niet wit verven maar een dun stukje plastic als achterkant doen

De speld-lijm zie je een beetje vaag op de voorkant. Dus dat zou ik de volgende keer anders doen, ik weet alleen nog niet hoe. Misschien in plaats van witte verf een stukje dun plastic op de achterkant plakken. En daarop pas de speld.

Ik maakte al eens een vogelspotter-broche waarbij ik niet de stiftkant wit verfde, maar de andere kant. Dat werkte ook goed, behalve dat dan de voorkant (de lijnen) kwetsbaarder is.

Beter uitknippen of een achtergrond geven

Ik vind het toch minder mooi dat je nog de vorm van het plastic zit, ipv heel precies geknipt om het figuur. Het perfect uitknippen was echt niet te doen, dus de volgende keer wil ik er een rondje omheen verven, zodat het de bedoeling is dat je dat ziet.

Voor het geval je je afvroeg wat er nou met het poepje gebeurd was… die plakte ik op een fotolijstje.
vogelspotter broche
Deze vogelspotter broche maakte ik voor mijn secret santa

 

 

Elfquest and the Warp Wolf logo are registered trademarks, and all other logos, characters, situations, related indicia, and their distinctive likenesses are trademarks of Warp Graphics, Inc.

All ElfQuest art ©2018 Warp Graphics, Inc. All rights reserved worldwide.

Follow

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*