Spinazie-risotto met gorgonzola

Risotto klinkt best moeilijk maar het is eigenlijk heel simpel. Het kost alleen wat tijd omdat je moet blijven roeren terwijl de bouillon verdampt. Eigenlijk kan er niet zoveel misgaan, zolang je blijft roeren. Deze spinazie-risotto is zelfs als je niet zo van rare kazen houdt, prima te eten. Dan moet je alleen de garnering weglaten :) Maar als je wel van gorgonzola houdt is het echt verrukkelijk! Ik bedoel, spinazie en gorgonzola, hmmm! <3

Recept van Jamies magazine, maar wat aangepast. Ik vond dat zij er veel te veel boter en extra kaas bij deden.

Spinazie-risotto met gorgonzola

Dit gerecht is voor 3 personen of 2 grote eters. Deze risotto is zelfs als je niet zo van rare kazen houdt, prima te eten. Maar als je wel van gorgonzola houdt is het echt verrukkelijk!
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd50 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 300 gram risotto
  • 400 gram spinazie
  • 1 grote ui in kleine stukken
  • 2 stengels bleekselderij in hele kleine stukken
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 150 gram biologische gorgonzola
  • 200 ml droge witte wijn
  • 800 ml groentebouillon
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Snijd de ui in kleine stukken, hak de knoflook fijn en snijd de selderij in kleine stukken. Ik vind selderij niet heel lekker, dus daarom zou ik het de volgende keer nog kleiner willen, of weglaten. Maar als je er geen probleem mee hebt dan voegt het een fijne bite aan het gerecht toe.
  • Zet een soeppan op het vuur om de bouillon in te maken. Laat deze niet koken maar houd het wel de hele tijd warm.
  • Hak ¾e van de spinazie in een keukenmachine fijn, bijna tot een puree en zet dit apart. Snijd de rest van de spinazie handmatig fijn, dit is voor de garnering.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, selderij en knoflook. Wanneer de ui glazig is voeg je de risottorijst toe. Zet het vuur hoger en roer goed door. Voeg de witte wijn toe en laat de alcohol verdampen, terwijl je roert.