Makkelijk en lekker gerecht. De kokoscurry komt oorspronkelijk van de groene meisjes, al vond ik hun recept wat onduidelijk qua verhoudingen en was ik het niet overal mee eens maar het was wel heel lekker! Ik heb de kokoscurry wat geperfectioneerd en dit kwam er uit. Echt verrukkelijk, probeer zelf maar! :)
Vegan kokoscurry met kikkererwten
Lekkere kokoscurry met kikkererwten, spinazie en zongedroogde tomaat. Ook lekker met naanbrood.
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 160 gram rijst witte
- 1 grote ui
- 1/2 rode peper of chilivlokken
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel verse gember
- 6 zongedroogde tomaten
- 200 gram kikkererwten uit pot of blik
- 400 ml kokosmelk
- 1/2 grote citroen biologisch
- 70 gram bladspinazie
- verse koriander
- zout
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwijder de schil van de ui, gember en knoflook. Snijd de ui, rode peper, gember en knoflook heel fijn en bak deze. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg deze er ook bij.
- Voeg de kikkererwten en kokosmelk toe en laat even pruttelen.
- Rasp en pers de citroen. Voeg de schil en het sap toe. Doe dit in stapjes, en proef tussendoor zodat het niet te zuur wordt. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
- Serveer met rijst en koriander (als je het niet naar zeep vindt smaken ;)). Voeg zout naar smaak toe.
Dit gerecht is echt heel lekker, dus eet smakelijk! :)
Wees de eerste om te reageren