10 km wandelen door Amelisweerd, net buiten Utrecht.

We wilden graag een stuk wandelen door de natuur, even weg uit het drukke Utrecht. En waar kan dat beter dan bij Amelisweerd? Ik heb geen verstand van wandelentochten dus Googelde wat en vond een leuke (niet te lange) wandeltocht op Frankwandelt.nl. Deze wandeltocht van 10 km begint bij Station Lunetten en je kunt hem verlengen met 5 km door door het centrum naar Utrecht Centraal te lopen. Dat gaan we de volgende keer doen, deze keer hadden we onze fietsen bij station Lunetten neergezet (en was ik er na 10km wel klaar mee).

De wandeling is een aanrader! Je komt langs het Fort Rijnauwen (de grootste van de de Nieuwe Hollandse Waterlinie), het pannenkoekenhuis (wat eigenlijk een theehuis is), mijn favorieten natuurzwemplek en heel veel natuur. Je kunt er ook kanoën, wat ook een aanrader is (voor een andere keer).

Benieuwd wat je allemaal te zien krijgt? Ik heb wat foto’s gemaakt!

Tip: klik op de afbeelding om de foto’s groter te zien (als je op dekstop zit, op mobiel worden ze dan kleiner…)

Wat is jouw favoriete wandeltocht?

Follow

2 Reacties

 1. 19 april 2017
  Antwoord

  Leuke tip! Ik woon ook in Utrecht en heb vaak geen idee waar ik moet wandelen. Door de buurt slenteren is ook leuk (en toevallig langs Roberto Gelato komen), maar soms heb ik zin om wat meer de natuur op te zoeken.

  • Nynke
   19 april 2017
   Antwoord

   Hoi Shirley! Toevalligs langs Roberto is niet erg, met deze wandeling kun je toevallig langs het pannenkoekenhuis én heel veel natuur. :D Ook geen straf.
   Ik vind in Utrecht wandelen ook nog best moeilijk, dus dan is deze wandeltocht redelijk dichtbij en niet belachelijk lang. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*