DIY: hoofd op sterk water voor Halloween

Vorig jaar gaf ik samen met Kim een Halloween-diner. Als decoratie maakte ik onze eigen hoofden in een pot nadat ik deze post zag. Ik had een vriendin die kwam eten gevraagd om foto’s te sturen waar ze dood keek, maar zei niet waarvoor ik die nodig had. Tijdens het diner zag ze haar eigen hoofd op sterk water, haha. Dit zou je voor al je gasten kunnen doen.
Met een klein beetje fotobewerkings-skills is het niet moeilijk om te maken. Lees hieronder hoe je ook jouw Halloween een stukje enger kan maken. Heb je geen printer/zin/tijd? Je kan ook een masker in een pot stoppen.

Benodigdheden je hoofd op sterk water

 • Voor- en zijkantfoto’s van je hoofd
 • Fotobewerkingsprogramma (Bijv. Photoshop)
 • Printer
 • Pot
 • Transparant plakplastic (als je water in de pot doet)
 • Voedselkleurstof (optioneel)

Stap 1. Maak foto’s van je “dode” hoofd.img_6479-copy

Let erop dat het licht op de foto’s hetzelfde is. Kijk zo dood mogelijk, wat dat ook betekent, haha. Dit kan met je ogen dicht of juist met een open dode blik. Zoals je ziet worden dit niet de meest charmante foto’s ooit. Je kan ook van maar één zijkant een foto maken en die spiegelen.

Stap 2. Edit de foto’s aan elkaar.

Hoe maak je een eigen hoofd in een pot met photoshop

Ik gebruik hier Photoshop voor. Het kan ook met andere fotobewerkingsprogramma’s zoals Pixlr, een gratis web app.
1. Open alle foto’s in hetzelfde bestand als verschillende layers.
2. Kijk of de foto’s even groot zijn en vergroot/verklein ze waar nodig. Dit kun je doen door hulplijnen te zetten onder de kin, bij de bovenkant van je hoofd en bij je ogen.
3. Zet alle ogen op elkaar. Dus de ogen van de zijkant op de vooraanzichtfoto.
4. Gum het hoofd van de zijaanzichten weg.
5. Snijd (crop) het bestand bij tot je alleen nog hoofd ziet.
6. Werk het bij met de Spot Healing Brush en Clone Stamp als dat nodig is.

Snelle .gif van het proces
How to: stap voor stap .gif-animatie van het proces

Stap 3. Print je hoofd uit (op de juiste grootte van de pot) en lamineer je print.

Ik gebruikte een rol plakplastic maar als je een lamineer-machine hebt is dat alleen maar mooier. Bij mij kwam er nog wat water door het plastic omdat ik het niet perfect gedaan had en er nog wat luchtbellen tussen het plastic zaten..

Geprinte hoofden voor in een pot

Dit is nodig als je water in je pot stopt. Anders kun je deze stap overslaan.

Stap 4. Stop je hoofd in een pot en doe er water bij.

Het beste werkt als de pot precies even groot is als je print. Je kan kleurstof bij het water doen om het extra creepy te maken.

mijn hoofd in een pot

Ik zag op Pinterest iemand die een pruik over het hoofd in de pot stopte, om het nog enger te maken. Dat zag er nog echter uit.

hoofden op sterk water

hoofd op sterk water

Ik vind Halloween een hele leuke feestdag, eigenlijk vind ik alle thema-feestjes leuk. Het is wel de enige tijd in het jaar dat ik vrijwillig een enge film wil kijken (en daarna twee nachten niet kan slapen). Als je nog enge films zoekt: The Boy en The Visit zijn enge films (op een goede manier). Hoe ga jij dit jaar Halloween vieren? 

Follow

6 Reacties

 1. 20 oktober 2016
  Antwoord

  Ohhhh ik hou helemaal niet van Halloween maar dit is ZO VET. En eng.

  • 20 oktober 2016
   Antwoord

   Haha, ja he! Ik wil nog proberen of m’n kat ook kan :D

 2. 20 oktober 2016
  Antwoord

  hahaha super tof! Ik vind Pim zelfs een beetje onherkenbaar, nice! Super leuk! Jammer dat ik niks met Halloween doe, maar anders zou mijn huis vol met potten komen te staan! Ook grappig om van de kat te doen ;)

  • 20 oktober 2016
   Antwoord

   Wauw, ik reageerde het net hierboven omdat ik het gister ook bedacht! Ben heel benieuwd of een huisdier lukt :D Of iemands lievelingsknuffel, ahww.

 3. Ann
  25 oktober 2017
  Antwoord

  Hey
  Ik heb zelf een photoshop programma, maar het lukt me niet om de randen weg te ‘gummen’. Je kan me toch niet helpen als ik je de vooraanzichtfoto en de zijaanzichtfoto bezorg?
  Ik heb het met de webapp geprobeerd, maar daar lukt het me niet om de twee foto’s in één bestand te krijgen. Het blijven twee afzonderlijke foto’s.
  Bedankt voor de info.

  • Nynke
   31 oktober 2017
   Antwoord

   Krijg je wel alle foto’s op verschillende layers (lagen)? Niet elk beeldbewerkingsprogramma heeft lagen, maar die webapp kan het in ieder geval wel! De lagen kan je namelijk, nadat je ze gegumd hebt, samenvoegen. Google maar op “lagen samenvoegen +naam programma wat je gebruikt.”.

   Hopelijk is het toch nog gelukt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*