Recensie: Mijn ervaring met de Mailpoet-plugin

Ik schreef 20 mei dat ik een hele coole plugin had gevonden om automatische nieuwsbrieven mee te sturen: Mailpoet. Toen ik dat schreef had ik de plugin nog niet echt gebruikt. Nu, drie weken later, kan ik er meer over schrijven.

Mailpoet WYSIJA recensie

Cijfer: 6-

Mijn verwachtingen: Dat mijn nieuwe blogs automatisch in de inbox verschijnen van de leden. Dit kan ook via Bloglovin‘, maar daarvan kan ik het uiterlijk niet beheren, en ik vind ze er dan ook niet uitzien. Ik wilde elke week en elke maand een automatische opsomming geven van wat ik die week geplaatst had. En dat een lezer zelf kan kiezen of ze wekelijks en/of maandelijks die mailtjes krijgt.

Wat de plugin doet: Als de plugin de wekelijkse nieuwsbrief stuurt, telt hij de verstuurde berichten voor de maandelijkse mailing niet meer mee. Want dat zijn tenslotte geen nieuwe berichten meer aangezien ze al bij de wekelijkse zijn verstuurd. Daarom verstuurt hij de maandelijkse mail niet. Ik had zelfs problemen met de wekelijkse, want ik heb een losse recepten-plugin. En je kunt niet “recepten” en “berichten” sturen, dan moet je kiezen. Erg vervelend.

Nadelen: Je kunt maar één automatische mailing instellen voor nieuwe berichten. Je moet kiezen tussen Pagina’s, Berichten en in mijn geval Recepten. Het kan ook allemaal, maar ik wil niet dat nieuwe pagina’s in de mailing komen.

Nu maak ik alsnog handmatig alle nieuwsbrieven, waarvoor ik dan liever (bijvoorbeeld) Mailchimp zou gebruiken. Want de Mailpoet mailtjes zijn niet responsive en zien er op mobiel niet mooi uit.

Bug: Op een gegeven moment wilde hij nieuwsbrieven niet meer opslaan. Ik las dat dit een veel voorkomend probleem is en probeerde vanalles. Ik veranderde mijn php-versie naar de hoogst mogelijke, resette de plugin en uiteindelijk verwijderde ik hem zelfs handmatig uit de database. Met hulp van slimme Pim kreeg ik hem weer aan de praat door hem weer handmatig toe te voegen aan de database, maar het was heel wat werk. Ik heb nog steeds geen idee waar het aan lag, ik denk een fout van hun kant aangezien hij maar één ding niet meer opsloeg, de rest wel.

Conclusie: Wil je maar één automatische mailing sturen (wekelijks of maandelijks)? Vind je het niet erg dat je nieuwsbrief niet responsive is? En wil je alleen nieuwe “berichten” mailen óf vind je het niet erg dat “pagina’s” ook verstuurd worden: dan is Mailpoet een prima gratis plugin! Anders zou ik de mails handmatig maken via bv mailchimp. Dat is in ieder geval wat ik ga doen.

Follow

Een reactie

Je kunt geen reactie plaatsen, maar trackbacks en pingbacks zijn beschikbaar.