Couscous-salade met halloumi en courgette

Lekkere frisse salade met de lekkerste kaas van de wereld: halloumi. Ik noemde die al eens in mijn lijst met lievelingsproducten waarvan ik zou willen dat ik ze eerder ontdekt had. Door de couscous vult de salade goed en is het een avondmaaltijd.

Couscoussalde met halloumi
Recept Afdrukken
Couscoussalade met halloumi, courgette, komkommer, paprika en zonnebloempitten.
  • MaaltijdHoofdgerecht, Lunch
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Couscoussalde met halloumi
Recept Afdrukken
Couscoussalade met halloumi, courgette, komkommer, paprika en zonnebloempitten.
  • MaaltijdHoofdgerecht, Lunch
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
5 minuten
Ingrediënten
Salade
Garnering
Porties: personen
Instructies
  1. Kook het water en maak de bouillon. Doe dit bij de couscous en laat even staan.
  2. Was de courgette en komkommer goed en snij ze in kleine blokjes. Meng deze in een grote (sla)bak.
    Was de courgette en komkommer goed en snij ze in kleine blokjes. Meng deze in een grote (sla)bak.
  3. Was de sla en paprika en snij in kleine stukken. Meng deze door de courgette&komkommer. Voeg wat peper en zout toe en meng dat erdoorheen.
  4. Snij de halloumi in grote plakken ( 3cm bij 1 cm). Maak de plakken niet te dun, maar zo'n 0,5 cm. Bak de haloumi met wat olie tot die mooi bruin wordt.
    Snij de halloumi in grote plakken ( 3cm bij 1 cm). Maak de plakken niet te dun, maar zo'n 0,5 cm. Bak de haloumi met wat olie tot die mooi bruin wordt.
  5. Bak de zonnebloempitten in een kleine pan zonder olie. Blijf goed roeren tot ze bruin zijn. Wanneer ze bruin worden zijn ze klaar en moeten ze van het vuur af, anders worden ze zwart. Mix deze door de salade.
  6. Je kunt de couscous door de salade mengen of op je bord naast de salade scheppen. Leg de halloumi er bovenop.
Notities

Ook lekker erbij: rozijnen en noten.

Komkommer en courgette in blokjes snijden

De truc van deze salade is om de courgette en komkommer in kleine blokken te snijden, dat maakt het lekkerder dan grote stukken. Dat doe ik door eerst de courgette in de lengte door te snijden. Met de platte kant leg je de twee halve delen op de de snijplank. Dan snijd je in de zijkanten om de 0,5 cm plakken bijna tot het einde, maar niet helemaal. Waardoor alles nog wel aan elkaar blijft zitten. Dan snij je van boven naar de snijplank in de lengte van de courgette plakken. Nu heb je lange frietachtige sprieten courgetten. Die snij je door de courgette te snijden hoe je hem normaal in schijfjes zou snijden. Zo krijg je blokjes van omg 0,5 cm.

Couscoussalade met halloumi, courgette, komkommer, paprika en zonnebloempitten.
Ik heb hier te foto gestyled door “gewoon wat ernaast te leggen alsof het eraf is gevallen.” Ik vind het zelf nog wat geforceerd overkomen, maar het heeft wel wat.

Eet smakelijk!

Couscoussalade met halloumi, courgette, komkommer, paprika en zonnebloempitten. Via nynkek.nl
Couscoussalade met halloumi, courgette, komkommer, paprika en zonnebloempitten.

Als je het recept maakt, vergeet het niet te delen op social media! Ik ben @nynkek op Instagram en Twitter. Of gebruik #nynkek, dan kan ik ze ook zien en dat vind ik leuk!

Follow

Misschien vind je dit ook leuk: