Ierland: Dublin

Hoi! Misschien had je het wel door dat er vorige week geen blog verscheen. Dat was omdat we een week naar Ierland waren!

We gingen eerst een weekend naar Dublin, toen drie dagen naar de Úll conferentie (waar we de mooiste hotelkamer + uitzicht ooit hadden). Verder hadden we niks gepland behalve de terugvlucht op zaterdagavond. Ik had van te voren wat tips voor Dublin gekregen en de beste ga ik hier met jullie delen.

Temple Bar
Temple Bar. Als je van toeristische plekken houdt: leuk. Anders neh, erg druk.

Dublin tips

Dublin deed mij niet zo veel. Misschien waren we er op het verkeerde moment, want overal leek aan de weg gewerkt te worden en hoorden we dus geboor en getimmer. Bij Berlijn bijvoorbeeld werd ik gelijk verliefd op de sfeer en de mensen. In Dublin had ik dat niet, ik vond het er niet bijzonder mooi. Na twee dagen hadden we het wel gezien eigenlijk. Wij zijn daarna naar Glendalough gegaan, dat is veel mooier. Mocht je alleen naar Dublin gaan raad ik je de volgende plekken aan, maar als je meer tijd hebt bezoek zeker meer van Ierland!

Iedereen loopt door rood in Dublin.
Binnen tien minuten was het ons al duidelijk dat je niet op het groene verkeerslicht hoeft te wachten. Iedereen loopt door rood (of oranje). Ik snap het wel, want het duurt heel lang voordat een stoplicht weer groen wordt.


Eten // drinken

Cornucopia voor (vegetarisch) eten. Ontbijt, lunch en avondeten. Vooral de verse sapjes waren heel lekker! Het is een soort van luxe lopend buffet.
Adres: 19/20 Wicklow Street, Dublin 2, Ireland

Cornucopia's tweede verdieping
Cornucopia heeft een prachtige tweede verdieping.

Coffeeangel: voor lekkere filterkoffie en taart. Ze hebben zes verschillende locaties in Dublin.

Zien // bezoeken

Howth: Binnen 30 minuten met de DART trein ben je bij de kust. In Howth kun je heel mooi langs de kliffen wandelen. Dit is een perfecte plek om een (halve) dag naar toe te gaan dus als je tijd hebt: niet overslaan!

De kliffen in Howth
De kliffen in Howth

Je hebt vier verschillende wandelingen die kunt doen van 6 tot 10 km, van makkelijk tot moeilijk. Wij hebben de 10 km gelopen die als “hard” beschreven werd. Volgens de stappenteller hebben we 20 km gelopen en we deden er 4 uur over. (Met veel uitzicht/foto-pauzes). Het was niet per se moeilijk, maar wel gevaarlijk want je loop echt langs de kliffen. Als je er af valt overleef je het waarschijnlijk niet. Dus ik zou geen kleine kinderen meenemen of mensen die slecht er been zijn, want je klimt best veel. Maar het was het helemaal waard, echt prachtig! Superaanrader!

Volg de pijlen in Howth
Volg de pijlen in Howth

De wandeltochten zijn heel makkelijk te vinden. Vanaf het station loop je richting het water en dan staan er verschillend gekleurde pijltjes aangegeven voor de wandelingen.

St. Stephen’s Green: een best groot park in het centrum. Toen wij er waren was het heel zonnig en zat het vol mensen. Erg gezellig.
Adres: Stephen’s, St Stephen’s Green, Dublin, Ierland

St. Stephens Green:
St. Stephens Green in het centrum van Dublin.

Trinity College: Je kunt hier gratis naar binnen. Je kunt er ook the Book of Kells bekijken. Dat kost 11 euro en hebben wij overgeslagen maar heb ik van verschillende mensen getipt gekregen.
Adres: College Green, Dublin 2, Ierland

Trinity College Dublin, the University of Dublin, Ireland
Trinity College, the University of Dublin, Ireland

Musea: Deze zijn gratis. Wij zijn naar Museum of Modern Art geweest, wat een beetje tegen viel. Hij was vooral heel klein omdat de west-vleugel gesloten was. Maar rondlopen in de tuin en het gebouw bekijken was ook leuk.

IMMA | Irish Museum of Modern Art
IMMA | Irish Museum of Modern Art

Spire: Hier kun je eigenlijk niet omheen. Het is een hele hoge staaf midden in de stad, handig ter oriëntatie. Niet heel bijzonder maar wel leuk om even gezien te hebben.


Betaalbaar overnachten in Dublin

Wij verbleven in twee verschillende hotels en beide hadden wel iets positiefs en iets negatiefs. Ik raad ze niet per se aan omdat wij vooral een niet te dure plek zochten om te slapen. We wilden er niet ontbijten of veel zijn. Vind je het niet erg om een kamer te delen? Generator Hostels zijn me aangeraden, dus dan zou ik daarvoor gaan. Maar wij wilden een eigen kamer en die waren daar al volgeboekt. Tip: neem goede oordopjes mee!

Beresford hotel
Beresford hotel

Beresford hotel: De kamer en lobby waren prima. Alleen was het heel gehorig en zit het naast een backpackers hostel. Met oordopjes in hebben we prima kunnen slapen maar we hoorden echt elke stap van de bovenburen. Tip voor vegetariërs, om de hoek zit het Art café waar je een vega Irish breakfast kan bestellen. Niet per se de moeite om voor naar toe te reizen, maar als je toch in de buurt bent, dikke prima.

Kildare hotel: De locatie was geweldig. Kamer was acceptabel maar er was een continu luid zoemend geluid buiten, wat je bleef horen zelfs toen het raam dicht was. Maar ook hier hebben we dankzij onze oordopjes goed kunnen slapen. Het personeel was heel aardig en behulpzaam.


Foto’s van Dublin

Zo, genoeg tekst. Tijd voor foto’s van Dublin.


Wat vond ik ervan?

Ierland is een mooi land wat me heel erg heeft verrast. Hier komen we zeker terug! Maar dan slaan we Dublin over en gaan we gelijk naar de natuur.

Glendalough
Zeg nou zelf, Glendalough is toch veel mooier dan Dublin.

Ben jij wel eens in Ierland geweest? En wat vond jij het leukst?

Follow

4 Reacties

 1. 20 april 2017
  Antwoord

  Hoooo, Dublin! Ik ben er slechts 1x geweest en dat was op doorreis, dus veel heb ik er niet van gezien. Hopelijk kan ik er ooit nog eens naar terug, het ziet er alleszins heel leuk uit op je foto’s :) Liefs!

  • Nynke
   20 april 2017
   Antwoord

   Als je het doet, zeker naar Howth gaan. Was echt prachtig <3

 2. Sytske
  20 april 2017
  Antwoord

  Little museum of Dublin is ook een pareltje!

  • Nynke
   8 mei 2017
   Antwoord

   Bedankt voor de tip. Hoorde ook dat The clockwork door, heel leuk is. Een enorme huiskamer midden in de stad :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*