“Waarom heb ik hier niet eerder van gehoord?”

Cupkiezer.nl maakt het makkelijk om een duurzame menstruatiecup te kiezen

Menstruatiecups bestaan al sinds er tampons zijn, maar ze beginnen nu pas de aandacht te krijgen die ze verdienen. Je kunt er bijna niet omheen zelfs in de bekende Netflix-serie Orange is the New Black kwamen ze voorbij. Menstruatiecups zijn er in verschillende vormen en maten, maar tot voor kort was het onmogelijk om snel online te vinden welke bij jouw lichaam past. Nu is er Cupkiezer! Een simpele menstruatiecupquiz die je helpt met het vinden van jouw menstruatiecup.

Waarom is een cupkiezer nodig?

Nynke (hé dat ben ik!), de bedenkster van Cupkiezer, is uiteraard zelf #teamcup. “Cupkiezer is ontstaan door onze eigen moeilijke zoektocht naar de juiste menstruatiecup. Wanneer we mensen vertelden over de cups was de eerste vraag: Maar welke moet ik dan nemen? Omdat we meerdere uren hadden besteed aan het lezen van de juiste informatieop internet konden we advies geven, maar je moet echter wel de foute informatie eruit weten te filteren.’’

Onafhankelijk

Wat Cupkiezer bijzonder maakt is dat het een onafhankelijke site is; de makers worden niet betaald door cupfabrikanten. Ook vinden ze het belangrijk dat alles genderneutraal gecommuniceerd wordt. “Cupkiezer is gericht op elk persoon met interesse in een menstruatiecup. Niet iedereen die menstrueert is een vrouw en niet iedere vrouw menstrueert. We willen de site zo inclusief en genderneutraal mogelijk houden, zodat iedereen zich welkom voelt.”

Meer dan een cupquiz

Cupkiezer is niet alleen een menstruatiecupquiz, maar ook een onafhankelijke informatiebron. Op de website vind je een uitgebreide FAQ-pagina met meer dan 50 beantwoorde vragen. Denk aan uitleg hoe je de cup moet onderhouden, het antwoord op de vraag: Kan ik de cup gebruiken in combinatie met een spiraaltje? en kenmerken waaraan je kunt herkennen dat je cup toe is aan vervanging. Bovendien vind je er gebruikerservaringen.

Cupkiezer.nl is vanaf 19 oktober 2017 live. Doe snel zelf de quiz en vind de menstruatiecup die bij jou past – of kom gewoon eens bij ons kijken.

Follow

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*