DIY: transparante stickers maken en printen

Zelf transparante stickers maken en thuis printen is heel makkelijk. Je hebt hier transparante etiketvellen voor, maar het kan ook gewoon op plakfolie. Hiervoor moet je die eerst in a4formaat knippen.

Ik wilde zelf een paar stickers maken voor Cupkiezer en vond het jammer dat op de manier die ik gewend was (op gewone etiketten printen) je een witte rand kreeg en ze niet waterdicht waren. Toen dacht ik aan plakfolie óver de etiketten plakken om ze te lamineren. “Maar… kan je niet gewoon óp plakfolie printen?!” was mijn volgende gedachte. Ik probeerde het uit en jazekers! Het is een hele makkelijke manier om zelf thuis een kleine oplage transparante stickers te printen!

Ik begon met stickers designen en al snel kwamen er wat empowering spreuken bij. Als je deze stickers ook wilt printen, de gratis printable staat onderaan. :)

*Dit bericht bevat partnerlinks, dat kost jou niet meer maar levert mij wat geld op om meer te bloggen :).

Benodigdheden zelf doorzichtige stickers maken

Stap 1. Plakplastic op maat maken

zelf transparante stickers printen

 1. Leg een a4tje op je rol en markeer die afmeting.
 2. Knip dit uit. Ik knipte het eerst grof uit en sneed het daarna perfect op maat.

Als je speciale vellen hebt gekocht, hoeft dit natuurlijk niet. Maar als je nog een rol plakplastic hebt liggen is dit een goedkoop alternatief.

Stap 2. Printen maar!

zelf transparante stickers printen van plakplastic

Je kunt mijn handgetekende stickers printen, of deze empowering quotes. Of natuurlijk je eigen stickers, door ze in een tekstprogramma bij elkaar te zetten.

Als je net als ik folie gaat gebruiken, test het eerst uit (voordat je de printer kapot maakt…) Ik gebruikte een laserprinter.
Uitproberen kan je doen door op een normaal a4tje een klein stukje folie te plakken en daarop te printen.

Stap 3. Laag varnish toevoegen als beschermlaag

zelf transparante stickers printen

Zonder dit kan je best makkelijk de inkt er afkrabben met je nagel. Met de varnish gaat dat een stuk moeilijker. Ik heb deze stickers zelfs buiten geplakt, en ze hebben meerdere regenbuien overleefd!

Laat dit goed drogen voordat je naar de volgende stap gaat! Mijn vernis moet 2 uur drogen per laag!

Edit: later bedacht ik me dat je natuurlijk ook nog een laag plastic folie hier overheen kan plakken! Precies waar het folie voor bedoeld is haha.

Stap 4. stickers uitknippen

zelf transparante stickers printen

Ik knipte eerst grof de stickers uit en daarna netter. Het kan wat moeilijk gaat omdat het plakplastic wil oprollen.

Stap 5. plakken maar!

zelf transparante stickers printen

Plak de zelfgemaakte stickers op je notitieboekje, de kast, overal!

Gratis printable

gratis printable - empower

Download de stickers – printable (a4) .pdf 663KB

veel te moeilijk spel
Kleine marketingcampagne voor Jumpy Wall.

Heb je geen zin om te printen?

Je kunt ook op plakplastic tekenen met een watervaste stift en dat uitknippen!

zelf transparante stickers tekenen

Lukt het toch niet helemaal? Dan kan je altijd nog stickers drukken door verschillende partijen, zodat je zeker weet dat je stickers er goed uit komen te zien.

Veel plezier met je eigen doorzichtige stickers maken!

Het is een stuk makkelijk dan ik dacht en erg leuk. Ga je stickers maken? Door de hashtag #nynkek aan je foto’s op social media toe te voegen, zie ik ze ook. Vind ik leuk!

Follow

7 Reacties

 1. Laila
  22 augustus 2017
  Antwoord

  Heey nynke,

  Komen er nog nieuwe blogjes? Of ben je helemaal gestopt?
  Als je even vakantie neemt zou ik dat wel begrijpen hoor, maar stop er alsjeblieft niet mee. Ik denk dat je je moet richten op een soort berichtjes, dat je dan meer volgers krijgt. Diy’s zou mijn voorkeur hebben. Ik ben elke dag op je blog wezen kijken of er al iets nieuws op stond. Een trouwe volger… Dus ga alsjeblieft door!

  Laila

  • Nynke
   28 augustus 2017
   Antwoord

   Hoi Laila!

   Wat een leuke reactie, bedankt! Ik ga zeker niet stoppen met bloggen, Ik vind het alleen iets minder leuk dan voorheen, dus wacht weer tot ik inspiratie heb voordat ik verder blog ipv “er moet elke donderdag een blog online!”. Maar goed om te horen dat ik een trouwe volger heb <3

   Liefs,
   Nynke

 2. Nadine
  23 mei 2018
  Antwoord

  Ik hoop zo dat dit ook werkt voor een inkjetprinter (ik vrees het ergste)..

 3. Resa
  14 juli 2019
  Antwoord

  Hoihoi

  Ik zat te neuzen op internet naar transparante stickers om zelf te maken en kwam de vellen tegen
  En toen deze blogpost.
  Welk plakplastic moet of kan je gebruiken, moet dat nog speciaal glans of mat zijn ofzo.

  Groeten Resa

  • Nynke
   15 mei 2020
   Antwoord

   Ik gebruikte in deze blogpost de budget-variant: plakfolie. Het beste zou speciale stickervellen zijn, maar ik wilde niks extra’s aanschaffen. Want het was een hobby-projectje. Ik heb dus niks anders getest dan het glimmende plakfolie wat ik al had.

   Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*