WILDLANDS in emmen is niet echt een dierentuin

Om te vieren dat mijn ouders 33 jaar getrouwd zijn (en omdat ze vrijkaartjes wonnen) gingen we naar Wildlands in Emmen. Het was een feestdag, dus liepen we met glinsterende feesthoedjes door de adventure zoo.

Ik dacht dat het een dierentuin was, maar dat was het niet bepaald. Het is meer een (kinder)attractiepark. De dieren die er zijn lopen wel bijna allemaal in een grote kooi waar je zelf ook doorheen kan lopen. Dat is wel heel leuk. Zo heb je de vlindertuin met prachtige vlinders en een birdy bush met mooie vogels die uit je hand eten. Het hoogtepunt was klimmen naast de apen.

Pim en ik hebben aardig wat foto’s gemaakt dus kijk maar gewoon mee.

Prairiehonden

Prairiehonden doen het altijd goed. Zulke schattige beestjes. Ze konden vrij rondlopen over de paden en dat vond ik leuk.

De pinguïns hadden hun eigen toilet
De pinguïns hadden hun eigen toilet

Toch handig dat je vrouwelijke en manlijke pinguïns uit elkaar kan houden door de parelketting met rok of een strikje.

Reiger bij de ijsberen
Reiger bij de ijsberen

Er waren ook mooie dieren die er eigenlijk niet horen te zijn.

Kamelen en Onagers
Kamelen en Onagers

Het gangenstelsel van treinen vond ik erg leuk verzonnen. Daar kon je doorheen lopen en de dieren van dichtbij bekijken.

Kameel met mooi kapsel
Kameel met mooi kapsel

Je kunt in een busje rijden terwijl de bestuurder vertelde over de dieren.

Giraffe

Impala
Impala
Groene zeeschildpad
Groene zeeschildpad
Superschattige dwergotters
Superschattige dwergotters

De otters liepen de hele tijd achter de mensen aan te schooien om eten. Ze zijn echt superschattig en het lijkt alsof ze dat dondersgoed door hebben.

Jungola

Kroonduif
Kroonduif en Pim
Vlinder
Vlinder
Klimmen met de apen (apen niet afgebeeld)
Klimmen met de apen (apen niet afgebeeld)

 


Top 3 attracties

Klimmen bij de apen! 

Klimmen met de apenVooral leuk voor kinderen, maar als je (net als ik) wel van speeltuinen en klimmen houdt is het ook leuk! Trek dus fijne schoenen en niet te strakke kleding aan.

Vogels voerenVogels voeren

Voor €2 kun je een bakje nectar kopen en dan komen de vogels op je hoofd en armen zitten.

Geitjes aaien

Geitjes aaienDit heeft geen uitleg nodig toch. Geitjes! <3

 


Verbeterpunten

Het was een leuke dag, maar er waren zeker dingen die beter konden.

Verbeterpunt: De naakte molratten

Naakte molratten

De naakte molratten was een van de zieligste dingen die ik ooit heb gezien. Het leek alsof ze door hun gangen probeerden te kruipen maar dat ze vast zaten doordat het te glad was. Ze zagen eruit als een hamster in een hamsterwiel, heel hard rennend maar ze kwamen niet vooruit. Ik mailde Wildlands met deze opmerking en of dit wel klopte en ze zeiden dat het normaal was en dat ze dat deden om zichzelf op te warmen. Ik gaf ze de tip om er dan een bordje bij te hangen, want wij waren niet de enige die het eruit vonden zien alsof ze vast zaten.

Verbeterpunt: Alle grote dieren

IJsberen hoeven van mij niet in een dierentuin.
IJsberen hoeven van mij niet in een dierentuin. Het zijn prachtige dieren maar ze zien er altijd zo verveeld uit. Ze liepen de hele tijd rondjes.

IJsberen die ijsberen, de olifanten die zich vervelen en leeuwen en grote schildpadden horen ook niet zo’n kleine ruimte te hebben.
Van mij mogen ze alle grote, wilde dieren wegdoen (terug naar het wild als dat kan of in ieder geval geen nieuwe meer kopen) en alleen de (schattige) kleine dieren houden zoals de geitjes, vogels, vlinders, prairiehonden en vissen.

Verbeterpunt: 3D (in de Arctic 1)

Helemaal aan het begin van het park zit de Arctic 1. Je krijgt een 3Dfilm te zien terwijl je in bewegende stoelen zit. Dit was 10 jaar geleden misschien nog bijzonder maar voor deze tijd was de 3D echt te nep, en pinguïns en ijsberen op dezelfde pool? Het leert je niks en het is wat knullig. Grappig voor een keertje maar daar had ik meer van verwacht.

 


Conclusie

Leuk uitje voor een keer (zeker als je vrijkaartjes hebt). Als je gaat, ga dan zeker klimmen tussen de apen, vlinders kijken, geitjes aaien en vogels voeren!

Follow

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*