Dit is een recept waarvan ik nooit had bedacht dat het zo makkelijk was om zelf te maken. Als we nu niks in huis hebben, maak ik zelf wraps omdat het zo makkelijk is. Je hebt altijd wel bloem, olie en zout in huis.
Wat eet je op een tortilla wrap?
Wraps zijn veganistisch en je kunt er van alles op doen. Voor lunch vul ik ze graag met een salade (avocadosalade) of besmeer ik ze met hummus. Voor avondeten vul ik ze met chili sin carne of falafel-salade.
Ze zijn ook goed als vervanger voor roti-pannenkoekjes. Wraps zijn niet even lekker maar wel een stuk makkelijker en goedkoper!
Recept: makkelijk tortillawraps maken
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 125 ml water lauw
- 0,5 eetlepel olie bijv. zonnebloem
- 0,5 theelepel zout
Instructies
- Mix het zout door de bloem. Voeg dan het water en de olie toe en kneed 5 min tot een grote bol. Als het te droog is voeg je wat extra water toe.
- Laat de bol een uur rusten met een vochtige theedoek over de bak.
- Verdeel de bol in 8 gelijke bolletjes.
- Strooi wat bloem op je aanrechtblad of snijplank. Rol de bollen met een deegroller goed plat.
- Bak de wraps aan beide kanten zo'n 1 minuut op middelhoog vuur zonder olie. (Of met een heel klein beetje als je hem wat vetter/zachter wilt). Bak ze niet te lang, dan worden ze hard!
Notities
Tortilla wraps pizza
Je kunt ze ook als pizza beleggen! Ze zijn een stuk lichter dan normale pizza’s omdat de bodem een stuk dunner is. Smeer er wat tomatenpuree op en beleg met jouw favoriete groenten en kruiden. Bak ze even (5 min) in de oven en ze zijn klaar.
Eet smakelijk!
Wees de eerste om te reageren