Leuk uitje: blotevoetenpad

Mijn zus verzint altijd de leukste dingen om te doen, deels omdat ze een beetje vreemd zijn. Zo gingen we voor haar verjaardag wandelen op het blotevoetenpad. Dit is precies wat de naam al zegt, een pad waar je met blote voeten moet lopen. Het bestaat uit verschillende ondergronden waardoor de blotevoetenervaring echt tot zijn recht komt. Met je blote voeten door het zand lopen is heel fijn, maar worden de stenen iets groter, dan kan het pijn gaan doen. Tijdens een normale boswandeling is het gevaarlijk om op blote voeten te lopen, omdat er bijvoorbeeld glas kan liggen. Een blotevoetenpad is er speciaal voor ontwikkeld en wordt onderhouden zodat het wel kan.

Foto door Femke. Bij de glijbaan.

Blotevoetenpad – Hof van Twello

Wij liepen het blotevoetenpad bij het hof van Twello. Dit is een route van twee kilometer langs gras, modder, water en moestuintjes waar je een uur over doet. Ik geloof dat wij er wel drie uur over deden omdat er allemaal leuke plekjes zijn gecreëerd. Het is ook heel leuk voor kinderen, maar pas wel op, op sommige plekken stond ik tot boven mijn knieën in de modder. Ik ben dan niet heel lang, maar ik kan me voorstellen dat kleine kinderen dat minder leuk zullen vinden om nog dieper in de modder te staan.

Normaal ligt er minder modder.

Een tip: Trek een korte broek of rok aan en neem droge kleding mee. Want het kan op sommige plekken (onverwachts) best diep worden.

De route loopt langs verschillende moestuinen en mooie vegetatie. Er is een stuk waar je met je ogen dicht moet lopen, terwijl een touw je de weg leidt, en een glijbaan recht de modder in. Het interessantste gedeelte (maar ook het vervelendste) vond ik een weg die begon met zand, wat steeds in stappen grotere stenen werden. Zo merk je dat kiezelstenen echt niet fijn zijn om op te lopen, maar grote stenen weer prima zijn.

Sfeerbeelden van het blotevoetenpad

Klik op de foto’s om ze groter te zien. Behalve op mobiel, houd dan je scherm horizontaal.

Mooi uitzicht tijdens de wandelingDeze plant is prachtig. Geen idee wat het is. Weer van die mooie planten! Een van de moestuintjes Later lazen we dat je eigenlijk niet mag plukken.De route Even voeten schoonspoelen in het warme water. Mooi uitzicht deel twee.

Meer informatie over blotevoetenpaden


Heb jij wel eens een blotevoetenpad gelopen? Was die de moeite waard?

Follow

2 Reacties

 1. 30 juli 2016
  Antwoord

  Oké ik had dus echt geen idee dat dit bestond, wat leuk! Ik zie dat ze dit ook in Noord-Holland hebben, ik ga dit ook een keer doen!

  • Nynke
   31 juli 2016
   Antwoord

   Ik wist het ook niet, tot mijn zus het vertelde. Heel veel plezier! Ben benieuwd wat je er van vindt :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*