Brommerbios, een mobiele buitenbioscoop

Een leuk initiatief in Utrecht (en soms in Amsterdam) is de Brommerbios, een mobiele buitenbioscoop. Het is een brommer, die een beamerplek en groot scherm ingebouwd heeft. Dus geen drive-in openluchtbios waar je alleen met je brommer heen mag, zoals ik eerst dacht.

De Brommerbios in De Kas Eet en Kweekplek vertoonde One from the Heart (1981)
De Brommerbios in De Kas Eet en Kweekplek vertoonde One from the Heart (1981)

De brommer is gemaakt door ruimtelijk ontwerper Maarten Slot en programmamaker Lotte Walrave. De brommer wordt naar verschillende mooie locaties gereden om films op groot doek te tonen die de bioscoop (nog) niet hebben bereikt. Voor zover ik weet zijn deze avonden gratis met het pay what you want-principe. Want ze moeten natuurlijk o.a. de brommer wel onderhouden. Wij zagen de Brommerbios bij Molen de Ster en De Kas Eet en Kweekplek. Beide prachtige locaties waar ik nog niet eerder was geweest. Je krijgt dus niet alleen een goede film, je leert ook leuke locaties kennen!

Meer informatie over de brommerbios

Kijk op hun website voor meer informatie of volg hun tour op Facebook.

De Kas Eet en Kweekplek - brommerbios in utrecht
De Kas Eet en Kweekplek

Volgende filmavond

Tip: Komende zaterdag 22:00u staat de brommer bij De Buurtcamping Majellapark in Lombok en vertonen ze een ultra fijne zomerse vakantiefilm! Weer zo’n locatie en evenement waar ik anders nooit heen zou gaan. Misschien tot dan?

Follow

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*