Koffieplekjes in Antwerpen

Goede koffie is fantastisch, zeker als je er taart bij kan bestellen. Ik drink graag cappuchino met sojamelk. Dus als ze sojamelk hebben in combinatie met goede koffie ben ik helemaal gelukkig. De volgende koffieplekjes in Antwerpen voldeden aan mijn wensen.

Het bos

koffietentjes in antwerpen - DSCF5052-160221

Hier waren we omdat we Screenshake bezochten, een gamefestival. Naast de expositieruimte zit dit leuke koffieplekje. Je betaalt “wat je wil” voor de koffie en broodpudding (soort cake). Dat is echt een leuk principe, als je genoeg geld hebt en/of het lekker vond, betaal je wat meer. Zit je wat krapper bij kas of vond je het niet zo goed, dan betaal je wat minder. Wij waren zeer tevreden, dus betaalde wat meer. :)

Website van Het Bos.
→ Ankerrui 5-7, 2000 Antwerpen, België

nynkek antwerpen - DSCF0624-160220


Caffe Mundi

nynkek antwerpen - DSCF0807-160223

We kwamen bij deze espressobar doordat hij een fantastische koffie/thee-winkel zit, waar we toevallig naar binnen gingen. Ze branden hier zelfs hun eigen bonen!
Deze plek is echt fantastisch voor de echte koffieliefhebber. Je kunt uit verschillende soorten versgebranden koffiebonen kiezen die ze malen het waar je bij staat. Pim was hier helemaal in zijn element.

Website van caffe Mundi

Oude Beurs 24, 2000 Antwerpen


 

Biologisch Dynamische bakker

nynkek antwerpen - DSCF0732-160222

Voor zit een bakkerij en achter zit de keuken. Daar tussenin kun je zitten. De bakkerij is biologisch dynamisch, zoals de naam al doet vermoeden en je kunt er lekkere koffie drinken en goed uitgebreid lunchen. Ik had een vegetarische burger en Pim een omelet.

→ Volkstraat 17, 2000 Antwerpen

koffietentjes in antwerpen - DSCF0736-160222


Me & my monkey

koffietentjes in antwerpen - DSCF0755-160222

Als je van vinyl en koffie houdt ben je hier aan het juiste adres. Want je kunt hier lekkere koffie drinken en achterin de winkel kun je LP’s bekijken en kopen. Wij kwamen hier langs toen we de stripmurenroute liepen. De voorste plekken in het café hebben uitzicht op de mooie muur (#8) van Brecht Evens.

Facebook van M&MM

Oever 18, 2000, Antwerpen

koffieplekjes in antwerpen - Pim Coumans Fotograafie

Follow

2 Reacties

 1. 2 april 2016
  Antwoord

  Ik dacht Antwerpen best goed te kennen, maar dit zegt me allemaal niks! Gelijk opgeschreven dus, leuk :)

  • Nynke
   4 april 2016
   Antwoord

   De helft kwamen we toevallig onderweg tegen en de andere helft had ik als tip gekregen. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*