Ontwerp-proces visitekaartjes

Ik heb nieuwe visitekaartjes! Eindelijk :)

De visitekaartjes die ik een paar jaar geleden had gedrukt waren op. Eigenlijk was ik nooit echt tevreden over de oude, dus het was tijd voor iets nieuws. Iets voor jezelf ontwerpen is zoveel moeilijker dan voor een ander, het lijkt altijd anders/beter te kunnen. Een nadeel (en voordeel) van visitekaartjes is dat je ze in grote oplage bestelt, dus je moet (en kan) er even mee vooruit.

De foto die ik als achtergrond gekozen heb is een van mijn favoriete foto’s. Ik nam hem tijdens een (eind-)middagwandeling rondom ons huis. De zon was langzaam aan het ondergaan en de lucht begon steeds mooiere kleuren te krijgen. Deze boom zat vol met vogels en elke keer als je in je handen klapte, vlogen ze in een wolk op, om later weer terug te keren naar dezelfde boom.

15759997822_bc01a26418_z

Autumn in Utrecht
Klik op de foto om meer foto’s van die dag te zien.

Mijn vorige visitekaartjes hadden een kleurrijk motief wat ik zelf had ontworpen, en ook weer wilde gebruiken. Toch ben ik, eigenlijk in een opwelling, voor de foto gegaan. Ik kreeg het niet perfect met het patroontje en zag het al gelijk voor me hoe deze foto mooi zou staan.

Het leek me ook leuk om een kader toe te voegen. Maar het werd er alleen maar drukker van en ik wilde een rustig kaartje. Iets wat ik de laatste jaren geleerd heb is dat objecten te dicht op de rand zorgen voor spanning (visual tension), het moet ademruimte hebben. Het liefst zo veel mogelijk :)

Ontwerp-proces visitekaartje:

ontwerpproces

Eindresultaat visitekaartje:

nynkek-visitekaartje-printen-1

Ik ben er heel tevreden mee. Wil jij ook dat ik visitekaartjes voor jou ontwerp? Mijn contactinformatie staat hierboven op mijn kaartje. :)

Follow

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*