Eigenlijk wilde ik al vorig jaar meedoen met de Vegan Challege, maar het was er toch niet van gekomen. Dit jaar vroeg ik Pim of we meededen en hij zei gelijk “ja”. Na een week kwam hij erachter dat het geen week maar een maand duurde, haha. Ik vond hem al zo makkelijk overgehaald.
Het verliep in het begin moeilijk, omdat we overal op moesten kijken wat nou vegan was. Vooral melkpoeder bleek overal in te zitten. Als je eenmaal weet wat je wel en niet kunt kopen in de supermarkt is het een (vegan) eitje! Behalve buiten de deur eten. Even op het station iets halen kan bijna niet. Net als bij anderen eten.
Deze maand heeft mij vooral veel geleerd. Ik vond het interessant en zal zeker bewuster gaan eten.
Eigenlijk was het alleen het eitje in het weekend wat we vooral misten. We hebben het met veel vervangers geprobeerd, scrabled tofu, silken tofu en zelfs met kikkererwtenmeel. De structuur leek op ei, het zag er zelfs uit als ei. Het smaakte alleen totaal niet naar ei, meer naar zoete-aardappelpannekoekjes. Niet vies, maar het was niet het ontbijt waar we zo van houden. Hier staat een mooi overzicht van alle vegan ei-varianten.
Van de lekkerste (/mooiste) gerechten heb ik foto’s gemaakt, net als van onze ei-probeerselen.
Dit ziet er toch gewoon uit als een eitje. Helaas smaakte het niet zo. Deze was gemaakt met kikkererwtenmeel en silken tofu. Het was wel erg lekker maar geen ei.
Recept: er staan er heel veel online zoals deze “tofu omelet” van de veganChallenge website.
Scrambled Tofu is mijn favoriet in de categorie vegan ei. Vooral met wat groente erbij. Het smaakt alsnog niet naar scrambled egg, maar het is wel superlekker! :)
Recept: er staan veel van online, zoals deze van IkBenIrisNiet.
Pompoen met krieltjes uit de oven was onze favoriet <3
Voor een (softbal)team-etentje maakte ik bietenrisotto. Erg lekker, al ziet het er niet zo uit. Ik had extra veel gemaakt zodat ik de dag erna er nog van kon eten maar het was bijna allemaal opgegaan.
Dit maakte we al vaak voor de vegan challenge. Roti <3. De pannenkoekjes maakte we niet zelf maar kochten die bij de supermarkt.
Voor deze maand had ik nog nooit lekkere tempé gegeten. Ik had het ooit gekocht toen ik net op mezelf woonde en het gewoon in de pan gegooid. Dit was zo smerig dat ik er altijd een afkeer voor had.
Voor mijn verjaardag gingen we bij Gys eten (tip!) en daar had ik Gado Gado van tempé. Het was zo lekker dat we het na probeerden te maken en dat lukte redelijk! Vanaf nu lust ik tempé, hoera.
Soort hete bliksem met van alles wat nog in de koelkast lag.
Voor mijn verjaardag bakte ik een vegan appeltaart. Helaas mislukte hij. Hij brandde niet alleen aan, hij was ook veel te droog :(
De bonenburger van de VeganChallenge-website is echt goddelijk. Ik vind bonen niet zo lekker maar dit is echt een van de lekkerste burgers die ik ooit gegeten heb!
Van mijn schoonfamilie kreeg ik het My New Roots-kookboek waaruit ik deze verrukkelijke linzensoep maakte.
Simpele lunch, wrap met groente.
Spring rolls, yeah.
Gekke pasta.
Kokoscurry van de Groene Meisjes, ook een echte aanrader! Goedkoop en simpel.
Dit heette “veggie tosti“. Er zit geen kaas op maar hummus en het was heel lekker maar ik vond de naam maar misleidend.
Meer eetfoto’s vind je op mijn Flickr.
Wees de eerste om te reageren