Recept: vegan kip tandoori + kruidenmix

Kip Tandoori vond ik vroeger superlekker. Toen ik op kamers ging was het een van mijn lievelingsgerechten, maar dan met tofu en kruiden uit een pakje. Het was niet eens in me opgekomen dat ik die kruidenmix heel makkelijk zelf kon maken. Nu ik samenwoon, en ons kruidenkastje steeds meer kruiden begint te bevatten, hoefde ik zelfs niks te kopen om deze kruidenmix te maken. Binnenkort gaan we een grote stash in een pot maken, zodat dit lekkere gerecht nog sneller gemaakt kan worden.

Ik heb het “Zelf tandoori kruidenmix maken”-recept van MadeByMargeet gebruikt, wat aangepast en vegan gemaakt.

Recept: vegan kip tandoori
Recept Afdrukken
Vegan kip tandoori zonder pakjes met eigen kruidenmix van MadeByMargreet.
  • MaaltijdHoofdgerecht
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Recept: vegan kip tandoori
Recept Afdrukken
Vegan kip tandoori zonder pakjes met eigen kruidenmix van MadeByMargreet.
  • MaaltijdHoofdgerecht
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Tandoori Kruidenmix
De rest
Porties: personen
Instructies
  1. Snij de gember en rode peper in hele kleine stukjes en mix alle kruiden van de kruidenmix met een vijzel fijn. Het is handig om met de kruidnagel te beginnen, want die is het grootst. Roer alles nog eens goed door in een bakje (waar je zo de nepkip bij gaat doen), en voeg de 3 el olie toe.
    Snij de gember en rode peper in hele kleine stukjes en mix alle kruiden van de kruidenmix met een vijzel fijn. Het is handig om met de kruidnagel te beginnen, want die is het grootst. Roer alles nog eens goed door in een bakje (waar je zo de nepkip bij gaat doen), en voeg de 3 el olie toe.
  2. Marineer je nepkip met het kruidenmengsel en laat het ten minste 10 minuten staan.
    Marineer je nepkip met het kruidenmengsel en laat het ten minste 10 minuten staan.
  3. Kook de rijst volgens instructies.
  4. Bak de nepkip goed bruin en voeg dan de spinazie handje voor handje toe tot alle spinazie geslonken is.
  5. Voeg de santen met 200ml water toe. Laat het 5 minuten pruttelen.
  6. Serveer het spanazie/kip-mengsel over de rijst.
    Serveer het spanazie/kip-mengsel over de rijst.
Notities

Tip: Maak wat extra van het kruidenmengel en bewaar het in een potje (zonder de verse gember, verse rode peper en olie). Zo ben je de volgende keer nog sneller klaar.

 

 

Vegan kip tandoori zonder pakjes met eigen kruidenmix. Via nynkek.nl
Vegan kip tandoori zonder pakjes met eigen kruidenmix.

Follow

Misschien vind je dit ook leuk: