Linzen/courgette-salade met pitjes en gerookte tofu

Mocht je salade ook vaak saai en niet vullend vinden… dan moet je deze proberen! Want zelfs Pim vindt deze salade lekker en oppert het als recept om vaker te maken (ipv pizza!!!!).

Gerookte tofu

Gerookte tofu heb ik veel te laat in mijn leven ontdekt. Het is (in tegenstelling tot normale tofu) zo smaakvol, alsof het gerookt is. Je moet het gewoon een keer geprobeerd hebben, want je weet niet wat je mist. Ik kocht het bij de Ekoplaza.

Linzen/courgette-salade met pitjes en gerookte tofu
Recept Afdrukken
Beste maaltijdsalade ever.
 • MaaltijdBijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Linzen/courgette-salade met pitjes en gerookte tofu
Recept Afdrukken
Beste maaltijdsalade ever.
 • MaaltijdBijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
 1. Snijd de sla en paprika in stukjes en de komkommer en courgette in kleine blokjes. Doe de gesneden groenten in een grote (salade)bak waar je alles nog makkelijk in kunt mengen.
  Snijd de sla en paprika in stukjes en de komkommer en courgette in kleine blokjes. Doe de gesneden groenten in een grote (salade)bak waar je alles nog makkelijk in kunt mengen.
 2. Snij de peultjes en kook ze. (Ik doe rond de 5 min want ik houd van een beetje harde boontjes). Giet ze af als ze gaar zijn en gooi ze bij de salade.
 3. Bak de zonnebloempitten en pompoenpitten in een pannetje zonder olie op hoog vuur. Blijf wel regelmatig roeren tot ze een beetje bruin zijn. Let op: de pitten kunnen gaan poffen zoals popcorn. Gooi alle pitten bij de salade.
  Bak de zonnebloempitten en pompoenpitten in een pannetje zonder olie op hoog vuur. Blijf wel regelmatig roeren tot ze een beetje bruin zijn. Let op: de pitten kunnen gaan poffen zoals popcorn. Gooi alle pitten bij de salade.
 4. Snijd de gerookte tofu in blokjes en bak deze met wat olie tot alle kanten bruin zijn. Gooi deze bij de salade.
  Snijd de gerookte tofu in blokjes en bak deze met wat olie tot alle kanten bruin zijn. Gooi deze bij de salade.
 5. Laat de linzen uitlekken en was ze nog even en gooi ze bij de salade.
 6. Meng alles door elkaar en voeg eventueel wat zout en peper toe. KLAAR. Eet smakelijk! :)
  Meng alles door elkaar en voeg eventueel wat zout en peper toe. KLAAR. Eet smakelijk! :)

Ideale salade om mee te nemen

Tip! Deze salade is koud (duh) heel lekker en prima om de volgende dag pas te eten. Waardoor die perfect is om on the road te eten, of als je ergens heen gaat waar je niet echt kan koken.


Follow