DIY: Gradient nail art

Gradient, ombré en kleurverloop nail art. Je hebt er verschillende benamingen voor, maar het is allemaal hetzelfde. Het gaat erom dat je nagellak langzaam met een mooie kleurverloop in een andere kleur overgaat. Dit kun je zo (on)opvallend maken als je zelf wilt. Ik gebruikte felle kleuren, maar je kunt ook een hele lichte gradient maken. Of het gebruiken als basis voor een andere nail art.

Benodigdheden Gradient nail art

  • Verschillende kleuren nagellak
  • Plakband
  • (Schuur)spons
  • Topcoat

nynkek-gradient-nail-artdscf4058-1609152

Stap 1. Breng een basislaag aan.

Als je felle kleuren gebruikt is het handig om eerst een laag witte nagellak aan te brengen. Maar je kunt ook een andere kleur als basislaag doen, gebruik je lichtste kleur hiervoor.

Stap 2. Plak je nagelriemen van beide handen af met plakband.

Er zijn ook speciale middelen voor, zoals Simply Peel. Maar dat heb ik niet, dus gebruik ik plakband om mijn handen schoon te houden. Dat werkt ook. Een dikke laag vaseline zou ook moeten werken, maar daar heb ik geen ervaring mee. Je kunt het ook niet doen, en het achteraf met nagellakremover eraf halen.

nynkek-gradient-nail-artdscf4059-160915

Stap 3. Breng de nagellak aan op de spons.

Doe dit kleur voor kleur en creëer een mooi kleurverloop. Je hoeft het niet echt te mengen, dat gebeurt vanzelf op de nagels wel.

Stap 4. Druk een paar keer met de spons op je nagels.

Je ziet zelf wel hoe vaak dit moet. Soms moet je wat harder drukken of nog wat extra nagellak toevoegen. Ik deed ongeveer 2 nagels en dan bracht ik weer nieuwe nagellak aan op de spons.

nynkek-gradient-nail-artdscf4068-160915

Stap 5. Laat goed drogen en doe de top coat er overheen!

Als alles goed droog is kun je het plakband weghalen. Wel echt wachten tot alles droog is, want anders verpest je je mooie creatie. :) Geniet van je gradiënt nagels!

nynkek-gradient-nail-artdscf4085-160915

nynkek-gradient-nail-art-dscf4100-160916 nynkek-gradient-nail-art-dscf4104-160916

Nail-art inspiratie

Gradient-inspiratie

gradient

 

Follow

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*