Een verfrissend en feestelijk drankje uit Cuba om elke gelegenheid wat extra’s te geven. Door in plaats van rum appelsap te gebruiken, heeft deze mocktail toch een beetje dezelfde smaak en is het voor alle leeftijden en gelegenheden geschikt. Het was een grote hit op Pims feestje.
In plaats van elke Mojito los te maken, is het veel makkelijker om gelijk een hele karaf te maken. Scheelt een hoop werk en rommel. Je kunt bij het recept het aantal glazen invullen, dan wordt er voor je berekend hoeveel je nodig hebt, super handig.
Virgin Mojito
Ingrediënten
- 0,5 uitgeperste limoen
- 2 theelepels suiker
- 50 ml appelsap of rum als je met alcohol wilt
- 120 ml bruisend water
- 2 takjes munt
- 2 ijsblokjes
Overige
- 1 rietje
Instructies
- Doe het uitgeperste limoensap in de karaf. De limoen zelf hoeft er niet bij.
- Doe de suiker erbij en roer goed. Hoe fijner de suiker hoe beter.
- Schenk je appelsap erbij en roer tot alle suiker is opgelost.
- Vul de karaf aan met bruisend water (er moeten nog ijsblokjes bij, dus niet helemaal vol).
- Voeg de munt toe! Blijkbaar haal je de aroma het beste uit de munt door het op een vlakke hand te leggen en met de andere hand erop te slaan. Doe daarna de losse blaadjes in de karaf.
- Vul de karaf met ijsblokjes. Het beste is als je de ijsblokjes eerst in de blender doet en fijn maalt of in een theedoek en er met een hamer op slaat om ze fijn te krijgen.
- Voor garnering kun je nog overgebleven limoenschijfjes en munttakjes in het drankje doen.
Proost! Ik ben benieuwd wat je van de virgin mojito vindt! Laat het me weten via #nynkek op instagram of Twitter :)
Wees de eerste om te reageren