Waar ik mee bezig ben: DuKo Student

De afgelopen maanden zijn Pim en ik druk bezig geweest met onze eerste gezamelijke klus! PimNynke het bedrijf maakte de website en app voor DuKo Student. Het was een leuke klus, die net iets te lang duurde, met veel leermomenten.

 Hoe kwamen we aan de klus?

Toen ik in een studentenhuis woonde, woonde Ratna in de kamer naast mij. Zij zat in het bestuur van de DuKo en ik hielp haar vrijwillig mee met het ontwerpen van kleine dingen zoals visitekaartjes en later ook met het ontwerpen van de app en nieuwe website. Toen de app en website gemaakt moesten worden, liep Pims freelance-klus tot een einde. Opeens beseften we dat wij beiden tijd voor een klus hadden, en aangezien ik de nieuwe website en app al helemaal in mijn hoofd had zitten, wist ik precies wat er moest gebeuren. We stelden voor aan DuKo om de klus op ons te nemen, en na veel overwegen besloten ze om ons in te huren! Ik ging verder als (betaalde) designer en projectmanager, en Pim als programmeur.

mijn werkplek
Mijn werkplek, met mijn awesome standing desk (die je in hoogte kan verstellen en hier even een normaal bureau is). Kan ik iedereen aanraden! Want dan kun je dansen tijdens het werken.

Samenwerken en samenwonen

Pim en ik wilde altijd al een keer samenwerken, al waren we wel bang dat het onze relatie zou verpesten. Als we ruzie zouden krijgen, zou onze (werk)relatie er dan onder lijden? Nu de klus bijna voorbij is, weten we zeker dat we nog een keer willen samenwerken, terwijl we halverwege nog zeiden dat we het nooit meer gingen doen, haha.
Het begon allemaal goed, we hadden er vet veel zin in en waren supergemotiveerd. Maar we woonden en werken samen. We zijn wel vaker non-stop samen geweest, maar nooit zó lang. Na twee maanden irriteerde ik me aan elk geluidje wat Pim maakte, en hij zich aan elk geluidje wat ik maakte. Gelukkig kwam er een mooie kantoorruimte op ons pad. Toen Pim daar ging werken en ik thuis, ging het gelijk een stuk beter. Achteraf is het natuurlijk makkelijk gezegd, maar dit hadden we veel eerder moeten doen! De kantoorruimte is vijf minuten lopen van ons huis, dus we zien elkaar nog steeds voor de lunch en soms kom ik daar werken of gewoon even hoi zeggen tijdens mijn Pokéwalk. De avonden zijn weer een stuk specialer en gezelliger geworden, nu we elkaar weer overdag missen.

Pim werkt in onze woonkamer hard aan de app
Pim is heel hard aan het werk in onze woonkamer.

DuKo?

Duko begon in 2012 en bestaat uit allemaal studerende vrijwilligers. Wat DuKo een unieke kortingskaart maakt is dat het niet om zo goedkoop mogelijk consumeren gaat, maar juist eerlijke producten leren kennen en eventueel (met korting) kopen als je die nodig hebt. Het is voor studenten, omdat die vaak minder te besteden hebben. Je krijgt korting in duurzame winkels door je DuKo-sleutelhanger te laten zien. Een app is natuurlijk veel handiger, dan heb je altijd alle kortingen bij de hand en hoef je geen sleutelhanger mee te nemen.

Wil jij korting op duurzame producten?

Ben jij een student en ben je veel in Utrecht of in Nijmegen (want daar komt hij binnenkort ook uit), download dan snel de app voor Android. Omdat de App Store de app afkeurde, is de iPhone app nu nog een web-app. Maar we geven niet op, we blijven submitten tot Apple hem wel goed vindt, en in de tussentijd kun je die app op je homescreen zetten en zo toch gebruik maken van de kortingen. [edit: hij staat nu ook in de App Store!]

Duko visitekaartjes waar ook een sticker met activatiecode op past
Duurzame visitekaartjes gedrukt op karton gemaakt van landbouwafval! We hebben de kaartjes zo ontworpen dat er ruimte is voor een sticker met activatiecode, maar dat je hem zonder sticker kunt gebruiken als normale visitekaartjes.

Wat ik vooral zo leuk vind aan deze opdracht, is dat ik steeds meer over duurzaamheid leer. Zoals de visitekaartjes hierboven, die zijn gedrukt op karton gemaakt van landbouwafval. Ik wist niet eens dat het bestond! En ik heb heel veel leuke winkels en eetplekken leren kennen door DuKo, waar je dan ook nog eens korting krijgt!

Wat ook heel cool is, is dat mijn andere ex-huisgenootje Rients Pieters de promotievideo heeft gemaakt. Ik vind hem echt heel mooi geworden, doet hij gewoon even. Wat een talentje.

Wat nu?

Pim heeft een vette klus binnen. Vanaf 1 september gaat hij daar drie dagen in de week aan Flinto werken. Ik heb nog wat kleine opdrachten lopen en ik ga weer op zoek naar meer leuke opdrachten, bij voorkeur duurzame. :) Dus als jij nog een (duurzame) website nodig hebt of iets (duurzaam) ontworpen wilt hebben, neem vrijblijvend contact op! :)

 

Follow

5 Reacties

 1. 18 augustus 2016
  Antwoord

  Wat een leuk concept! Ik kende DuKo helemaal niet, maar ik ga gelijk de app downloaden :)

  • Nynke
   18 augustus 2016
   Antwoord

   Hey Karlijn, wat een leuke reactie! Zeker doen! :D En vertel het al je studerende vrienden, want wie wil er nou geen duurzame korting :) Dan kunnen we samen de wereld een stukje beter maken.

 2. 18 augustus 2016
  Antwoord

  Zo mooi geworden – en ik vind het zo jammer ook dat ik geen student meer ben :D

  • Nynke
   18 augustus 2016
   Antwoord

   Ahw thnx Marlou!
   En ja, jammer he! Je kunt de app wel downloaden om leuke (duurzame) winkels en koffieplekjes te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*