Sinds ik dit recept van Brenda heb gekregen is het ons favoriete recept. Dit schotelen we onze gasten voor als we iets speciaals willen maken en kunnen het onderhand uit ons hoofd.
Pittige mangocurry met balletjes
Mangocurry. Er is iets magisch aan de combinatie van de balletjes en de curry.
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 2 mango's (rijp)
- 4 el roerbakolie
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- 1 rode peper (in reepjes)
- 200 ml kokosmelk
- 200 gram pandanrijst
- 300 gram vegetarische balletjes Wij gebruiken die van de ah
- 3 bosuitjes (in stukken van 1cm)
Instructies
- Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Pureer driekwart van de mango en snijd de overige plakken in stukken.
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 tot 3 minuten. Voeg de mangopuree toe en bak nog 1 minuut. Roer de kokosmelk erdoor en warm de saus zachtjes door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de vegetarische balletjes rondom bruin.
- Bak de bosui en stukken mango 1-2 minuten mee met de balletjes. Serveer de vegetarische balletjes met rijst en giet de saus erover.

Wees de eerste om te reageren