Vegan bonenburger aka de lekkerste homemade vegaburger

Ik vind dit de lekkerste homemade vegaburger! Het is wat meer werk dat de kant-en-klare maar de moeite helemaal waard. Als broodje raad ik een Italiaanse bol of een andere harde bol aan. Want real hamburgers hebben harde broodjes. Geen neppe zachte.

Dus zet deze burger op je boodschappenlijstje. Het is een beetje werk maar dan heb je ook echt de lekkerste burgers.

Recept van de veganchallenge-website. Tip voor veel vegan recepten!

Vegan bonenburger aka de lekkerste burger
Recept Afdrukken
Ik vind dit de lekkerste homemade vegaburger! Het is wat meer werk dat de kant-en-klare maar de moeite helemaal waard. Als broodje raad ik een Italiaanse bol of een andere harde bol aan.
  • MaaltijdBijgerecht, Hoofdgerecht
Porties Prep Tijd
4 burgers 10
Kook Tijd
20
Porties Prep Tijd
4 burgers 10
Kook Tijd
20
Vegan bonenburger aka de lekkerste burger
Recept Afdrukken
Ik vind dit de lekkerste homemade vegaburger! Het is wat meer werk dat de kant-en-klare maar de moeite helemaal waard. Als broodje raad ik een Italiaanse bol of een andere harde bol aan.
  • MaaltijdBijgerecht, Hoofdgerecht
Porties Prep Tijd
4 burgers 10
Kook Tijd
20
Porties Prep Tijd
4 burgers 10
Kook Tijd
20
Ingrediënten
Burgers
Overig
Porties: burgers
Instructies
  1. Snijd de ui en knoflook in kleine stukken. Rasp de wortel. Heb je een keukenmachine? Maal de havermout dan fijn. Heb je er geen, dan is dat geen ramp want de burgers worden nog steeds lekker!
  2. Fruit de ui in een grote koekenpan, waar de burgers ook in passen (zodat je minder afwas hebt). Voeg de knoflook toe en bak tot de ui glazig is. Voeg de geraspte wortel, djinten en chilipoeder toe. Bak dit tot de wortel zacht is, zo'n 3 minuten. Zet het vuur uit.
  3. Laat de bonen uitlekken en spoel ze even af. Prak de bruine bonen in een grote kom met een vork. Doe het wortelmengsel, wat je net bakte, erbij. Voeg ketchup, sojasaus en (fijngemalen) havermout toe. Kneed dit tot een massa en maak hier vier even grote bollen van. Duw die plat tot vier burgers.
    Laat de bonen uitlekken en spoel ze even af. Prak de bruine bonen in een grote kom met een vork. Doe het wortelmengsel, wat je net bakte, erbij. Voeg ketchup, sojasaus en (fijngemalen) havermout toe. Kneed dit tot een massa en maak hier vier even grote bollen van. Duw die plat tot vier burgers.
  4. Bak de burgers met wat olie tot beide kanten bruin zijn.
    Bak de burgers met wat olie tot beide kanten bruin zijn.
  5. Serveer op een broodje. Lekkere toppings: tomaat, sla, komkommer, augurk en currysaus. Alles wat jij lekker vindt kan erop!
Notities

Lekker met aardappels en een salade.

De beste vegan burger om thuis te maken via nynkek.nl
De beste vegan burger om thuis te maken

Follow

Misschien vind je dit ook leuk: