Go Back

Vegan kokoscurry met kikkererwten

Lekkere kokoscurry met kikkererwten, spinazie en zongedroogde tomaat. Ook lekker met naanbrood.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd25 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Veganistisch
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 160 gram rijst witte
  • 1 grote ui
  • 1/2 rode peper of chilivlokken
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel verse gember
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 200 gram kikkererwten uit pot of blik
  • 400 ml kokosmelk
  • 1/2 grote citroen biologisch
  • 70 gram bladspinazie
  • verse koriander
  • zout

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwijder de schil van de ui, gember en knoflook. Snijd de ui, rode peper, gember en knoflook heel fijn en bak deze. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg deze er ook bij.
  • Voeg de kikkererwten en kokosmelk toe en laat even pruttelen.
  • Rasp en pers de citroen. Voeg de schil en het sap toe. Doe dit in stapjes, en proef tussendoor zodat het niet te zuur wordt. Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  • Serveer met rijst en koriander (als je het niet naar zeep vindt smaken ;)). Voeg zout naar smaak toe.