Recept: Vegan linzensoep
Zo'n gerecht waarvan iedereen het recept vraagt, nadat ik het ze heb laten proeven. Het is goedkoop, voedzaam, superlekker en snel te maken.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Veganistisch, Vegetarisch
Porties: 4 personen
Soep
- 1 eetlepel olie
- 2 grote uien gehakt
- 5 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel gember fijngehakt
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper
- 1 blik hele tomaten (=500 gram)
- 1 kleine citroen biologisch* in schijfjes
- 200 gram rode linzen uitgespoeld
- 1 liter groentebouillon
- zout en peper
Garnering (keuze, niet alle drie)
- verse koriander
- lente-ui ringen
- bladpeterselieblaadjes
Verhit de olie in een middelgrote pan. Voeg de gehakte ui, knoflook en gember toe en fruit 5 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg een snufje zout, komijnpoeder en cayennepeper toe. Bak alles al roerende ongeveer 1 minuut.
Voeg de tomaten, 3 citroenschijfjes en de linzen toe. Giet vervolgens de groentebouillon erbij en roer goed door.
Doe de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat de soep koken tot de linzen zacht zijn (ongeveer 30 minuten).
Garneer de soep met korianderblaadjes, lente-ui-ringen en bladpeterselieblaadjes en een citroenschijfje. Serveer heet.