Ga terug

Recept: vegan kip tandoori

Vegan kip tandoori zonder pakjes met eigen kruidenmix van MadeByMargreet.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

Tandoori Kruidenmix

  • 4 kruidnagels
  • 1 tl zwarte peper gemalen
  • 2 tl ketoembar (korianderkorrels of poeder)
  • 0,5 rode peper in fijne stukjes (of 1 tl chilivlokken)
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • 2 tl djinten (komijn)
  • 1 cm gember in fijne stukjes (of 1/2 eetl. djahe)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl zout
  • 3 el olijfolie of wokolie

De rest

  • 500 gram spinazie verse
  • 200 gram gele rijst
  • 50 gram santen (kokosmelk of een andere plantaardige melk)
  • 175 gram Vivera Plantaardige kipstukjes of een andere kipvervanger

Instructies

  • Snij de gember en rode peper in hele kleine stukjes en mix alle kruiden van de kruidenmix met een vijzel fijn. Het is handig om met de kruidnagel te beginnen, want die is het grootst. Roer alles nog eens goed door in een bakje (waar je zo de nepkip bij gaat doen), en voeg de 3 el olie toe.
  • Marineer je nepkip met het kruidenmengsel en laat het ten minste 10 minuten staan.
  • Kook de rijst volgens instructies.
  • Bak de nepkip goed bruin en voeg dan de spinazie handje voor handje toe tot alle spinazie geslonken is.
  • Voeg de santen met 200ml water toe. Laat het 5 minuten pruttelen.
  • Serveer het spanazie/kip-mengsel over de rijst.

Notities

Tip: Maak wat extra van het kruidenmengel en bewaar het in een potje (zonder de verse gember, verse rode peper en olie). Zo ben je de volgende keer nog sneller klaar.