Ga terug

Hartige Italiaanse muffins

Afgekoeld ook erg lekker en perfect voor feestjes als snack.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd40 min
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans, Vegetarisch
Porties: 12 muffins

Ingrediƫnten

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram geraspte oude kaas
  • 15 kleine stukjes zongedroogde tomaten uit pot
  • 1 bol mozzarella
  • 60 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 eieren
  • 200 ml sojamelk
  • zout en peper naar smaak

non-food

  • 12 muffinvormpjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pak een grote kom en zeef hier het bakmeel boven. Voeg de kaas toe en mix het.
  • Snijd de tomaten en mozzarella in kleine stukken.
  • Voeg de tomaten, mozzarella, pijnboompitten en Italiaanse kruiden bij het bakmeel.
  • Klop de eieren los in een bakje met de melk. En doe er wat peper bij.
  • Voeg het ei bij de rest en roer vluchtig door.
  • Vul de muffinvormen met je beslag. Ik vond een opscheplepel hier handig bij.
  • Bak je muffins in het midden van de oven 25-30 minuten.