Ga terug

Recept: makkelijk tortillawraps maken

Dit is een recept waarvan ik zelf nooit had bedacht dat het zo makkelijk was om zelf te maken. Zelf wraps maken is veel lekkerder dan voorverpakt kopen!
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd1 uur 20 minuten
Gang: Bijgerecht, Lunch
Keuken: Veganistisch
Porties: 8 wraps

Ingrediƫnten

  • 300 gram bloem
  • 125 ml water lauw
  • 0,5 eetlepel olie bijv. zonnebloem
  • 0,5 theelepel zout

Instructies

  • Mix het zout door de bloem. Voeg dan het water en de olie toe en kneed 5 min tot een grote bol. Als het te droog is voeg je wat extra water toe.
    Bol deeg om wraps van te maken
  • Laat de bol een uur rusten met een vochtige theedoek over de bak.
  • Verdeel de bol in 8 gelijke bolletjes.
    Verdeel de bol in 8 gelijke bolletjes.
  • Strooi wat bloem op je aanrechtblad of snijplank. Rol de bollen met een deegroller goed plat.
    Strooi wat bloem op je aanrechtblad of snijplank. Maak de bol met een deegroller goed plat.
  • Bak de wraps aan beide kanten zo'n 1 minuut op middelhoog vuur zonder olie. (Of met een heel klein beetje als je hem wat vetter/zachter wilt). Bak ze niet te lang, dan worden ze hard!
    Bak je wraps kort in een pan

Notities

Je kunt ze in de koelkast bewaren maar dan worden ze wel harder.