Couscoussalade met halloumi, courgette, komkommer, paprika en zonnebloempitten.
Voorbereidingstijd10min
Bereidingstijd5min
Totale tijd15min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Vegetarisch
Porties: 2personen
Ingrediƫnten
Salade
1courgette
1komkommer
1rode paprika
1/2kropijsbergsla
160 gramcouscous
0,61litergroentebouillon
Garnering
1handjezonnebloempitten
zout en peper
125gramhalloumi
Instructies
Kook het water en maak de bouillon. Doe dit bij de couscous en laat even staan.
Was de courgette en komkommer goed en snij ze in kleine blokjes. Meng deze in een grote (sla)bak.
Was de sla en paprika en snij in kleine stukken. Meng deze door de courgette&komkommer. Voeg wat peper en zout toe en meng dat erdoorheen.
Snij de halloumi in grote plakken ( 3cm bij 1 cm). Maak de plakken niet te dun, maar zo'n 0,5 cm. Bak de haloumi met wat olie tot die mooi bruin wordt.
Bak de zonnebloempitten in een kleine pan zonder olie. Blijf goed roeren tot ze bruin zijn. Wanneer ze bruin worden zijn ze klaar en moeten ze van het vuur af, anders worden ze zwart. Mix deze door de salade.
Je kunt de couscous door de salade mengen of op je bord naast de salade scheppen. Leg de halloumi er bovenop.