Ga terug

Couscoussalde met halloumi

Couscoussalade met halloumi, courgette, komkommer, paprika en zonnebloempitten.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd15 min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

Salade

  • 1 courgette
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 160 gram couscous
  • 0,61 liter groentebouillon

Garnering

  • 1 handje zonnebloempitten
  • zout en peper
  • 125 gram halloumi

Instructies

  • Kook het water en maak de bouillon. Doe dit bij de couscous en laat even staan.
  • Was de courgette en komkommer goed en snij ze in kleine blokjes. Meng deze in een grote (sla)bak.
  • Was de sla en paprika en snij in kleine stukken. Meng deze door de courgette&komkommer. Voeg wat peper en zout toe en meng dat erdoorheen.
  • Snij de halloumi in grote plakken ( 3cm bij 1 cm). Maak de plakken niet te dun, maar zo'n 0,5 cm. Bak de haloumi met wat olie tot die mooi bruin wordt.
  • Bak de zonnebloempitten in een kleine pan zonder olie. Blijf goed roeren tot ze bruin zijn. Wanneer ze bruin worden zijn ze klaar en moeten ze van het vuur af, anders worden ze zwart. Mix deze door de salade.
  • Je kunt de couscous door de salade mengen of op je bord naast de salade scheppen. Leg de halloumi er bovenop.

Notities

Ook lekker erbij: rozijnen en noten.