Go Back

recept: (pittige) meloensalade met munt en geitenkaas

Frisse watermeloensalade met een (optioneel) pittige nasmaak. Vooral goed te eten met warm weer. Het is niet een supervullende maaltijd.
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Vegetarisch
Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 kleine meloen of verschillende soorten
  • 1 komkommer
  • 4 takjes munt
  • 1/2 citroen
  • 20 gram gerookte amandelen
  • 120 gram geitenkaas biologisch

-optioneel- maar wel heel lekker erbij!

  • 1/2 rode peper
  • 1 zakje gemende sla

Instructies

  • Snijd de meloen, komkommer en geitenkaas in blokjes. -optioneel- Als je van pittig houdt snijd de rode peper (zonder pitjes) in hele kleine stukjes.
  • Haal de muntblaadjes van de takjes, was ze en voeg ze samen met de meloen, komkommer, amandelen en geitenkaas in een grote (salade)bak.
  • Pers hier de citroen over uit (in etappes, proef tussendoor dat het niet te zuur wordt)
  • -optioneel- Meng de sla er doorheen. Als je rode peper erbij doet, voeg de helft toe. Proef of het niet te pittig is en meng de rest erbij als je dat lekker lijkt.
  • Meng alles goed door en serveer!